Stiel-weekend

27 & 28 augustus

Trots op Genks vakmanschap

Ontdek de makers achter de ambacht. Gepassioneerde makers vertellen je met veel enthousiasme hun verhaal tijdens het stiel-weekend. Ze zetten hun deuren open op zaterdag 27 augustus van 13u – 18u en op zondag 28 augustus van 13u -16u.

Laat je volledig onderdompelen in het Genkse vakmanschap!

Stiel magazine

Ontdek vakmanschap in Genk

Stiel, het magazine waar vakmanschap centraal staat. Een project over lokale vakmannen -en vrouwen met elk een groot hart voor hun stiel. Maak doorheen het magazine kennis met vijftien lokale makers. Ze vertellen je graag hun verhaal. Achter hun vaardigheid zit telkens een enorme hoeveelheid passie voor hun vak tezamen met een sterke toewijding aan duurzaamheid en aandacht voor volgende generaties.
Lees hun volledige interviews en laat je meeslepen in de wijde wereld van ondernemers

Download het Stiel magazine

Ontdek ook zeker onze 4 verschillende fietslussen

STIEL-LUS
Wil je er graag op uit met de fiets maar tegelijk ook in het thema vakmanschap blijven? Dan is onze Stiel-lus iets voor jou!

Deze fietsroute kan je vinden op onze gloednieuwe Fietstour Genk. De nieuwe fietslus begeleidt je naar plekken als C-mine, LABIOMISTA, Thor park, Kattevennen, Bokrijk en het centrum. Onderweg maak je kennis met lokale vaklui die elk een sterke passie hebben voor hun stiel. Je steekt zeker hier en daar een aantal weetjes op.

Haal je gratis fietskaart op aan het bezoekersonthaal van C-mine en geniet van een dag vol fietsplezier.

Download je fietskaart:
Fietstour Genk

 

 

Centrum & omgeving

In het centrum vind je veel commerciële winkelketens en brasseries, je kan er een namiddag vertoeven zonder je te vervelen. We vergeten hierdoor wel eens dat er ook tal van lokale ambachtelijke ondernemingen gelegen zijn in hartje Genk. Neem onderaan een kijkje en laat je verrassen door 7 adresjes vol vakmanschap.

C-mine & omgeving

Wie zich aan de kanten van C-mine bevindt moet zeker even de tijd nemen om een aantal andere ambachtelijke ondernemingen te bezoeken. Van porselein tot juweelontwerp, van artisanale bakkerij tot vioolbouwer. Je vindt het allemaal in de omgeving van C-mine.

Bokrijk & omgeving

Aan het domein van Bokrijk en omgeving kan je heerlijk wandelen of fietsen maar ook hier vind je echt vakmanschap. Spring eens binnen bij imker Freddy of breng een bezoek aan het atelier van Martine. Ook het unieke mandenvlechten vind je terug in de omgeving van Bokrijk. Ben je liefhebber van porselein, ook dan ben je in deze buurt aan het juiste adres! Lees alles over de verschillende ambachten en plan je bezoek.

#MijnStiel

Genkenaar in de kijker

Simona Maria Bussé

De wereld op je bord bij Mundo Rico

 

Elke maand maakt Stiel ruimte voor een gepassioneerde Genkenaar samen met zijn Stiel. Laat je maandelijks verrassen door een nieuw verhaal en laat vakmanschap je blijven verbazen!

Deze maand : Jordy Pattar
Lees zijn verhaal!