Bij imkerij ’t Fleurtje wordt op een zeer ambachtelijke manier honing geproduceerd. De bijen worden uitsluitend op natuurlijke drachten geplaatst om honing te verkrijgen, en staan dan ook hoofdzakelijk in natuurgebied. De honing wordt door imker Freddy zelf geoogst en op een professionele manier verwerkt. De verschillende soorten honing variëren van wilgenhoning, fruit, koolzaad, acacia, linde, heide en pure raathoning waar geen mensenhand is aan geweest. Op afspraak vinden op het terrein rondleidingen plaats met aansluitend een proeverij van al het lekkers dat door de bijen geproduceerd wordt. Ook is het heerlijk vertoeven tussen de bloemen en groenten in de wilde bijentuin. Imkerij ‘t Fleurtje is zeker een bezoekje waard. Hou je klaar om meer te weten te komen over het unieke leven van de bij.

Tip: ter gelegenheid van 'stiel' heeft Freddy een honing geselecteerd, gewonnen uit de kasten langs de 'stiel-route'. Ga zeker eens proeven!

Praktische info:

Spoorstraat 11, 3600 Genk
www.imkerijtfleurtje.simplesite.com

Op zaterdag en zondag: gratis 'fietstocht door het leven van de bijen'. De tocht is 25km lang en duurt +/-5uur. Fietsen zelf te voorzien. Start om 08u30 op de Spoorstraat 11 - 3600 Genk. Enkel op inschrijving. Inschrijven via: fredschotsmans@hotmail.com. let op: plaatsen zijn beperkt!