“Met onze initiatieven willen we een economie ontwikkelen waarbij vertraging essentieel is”
Interieurarchitecte Gilberte Claes wil het belang van duurzaamheid uitbreiden van materialen naar voedsel. Op de site bevindt zich, naast de wekelijkse biomarkt, ook nog een eetbare tuin met fruitbomen, groenten, kruiden en eetbare bloemen. De opbrengsten van de eetbare tuin benutten ze optimaal door het toepassen van oude bewaartechnieken zoals het drogen, zouten, pekelen en fermenteren van voedsel. Naast brood van traag gedesemd deeg vind je er ambachtelijke kazen en artisanale producten zoals olijfolie, bieren van een microbrouwerij, hopcider, chutneys en confituren. Hun doel is om het lekkerste brood en gebak aan te bieden en om geleidelijk aan zelfvoorzienend te zijn door de eetbare tuin optimaal te benutten.

Tip: ter gelegenheid van 'stiel' bakte Gilberte speciale koekjes. Laat je smaakpapillen verrassen bij Rosendal.

Praktische info:

Hoefstadstraat 23, 3600 Genk
www.galleriet.be

Stiel-uren:
Zaterdag van 13u00 - 18u00