Stockmans2

“Porselein kan niet gevormd worden, het vormt degenen die het maken”

In Studio Pieter Stockmans werken ze uitsluitend met hardporselein. Zij zijn momenteel de enigen in de Benelux die met hardporselein werken, aangezien het maken ervan heel wat tijd en geduld vergt. De combinatie van de hoge temperatuur en de specifieke omgeving in de oven resulteert in een product dat sneeuwwit en volledig dicht gesinterd is.
“Keramiek is echt vakmanschap en dat ontstaat pas als je jaar in, jaar uit met dat vak bezig bent. Als vakman creëer je producten die een leven lang meegaan. Dat vind ik enorm belangrijk in deze tijd en het belang ervan zal alleen maar toenemen. Als we het klimaat en de economie op de juiste manier willen combineren, zal vakmanschap absoluut noodzakelijk zijn. Vakmensen zijn immers steeds bekommerd om het totaalplaatje.”

Tip: ter gelegenheid van 'stiel' krijg je op zaterdag en zondag een gratis rondleiding met gids (incl. een atelierbezoek). Enkel op inschrijving.

Gratis rondleiding met gids (incl. atelierbezoek) duur: +/- 30min.
Op zaterdag om 14u, 15u en 16u.
Op zondag om 14u, 15u en 16u.
Enkel op inschrijving. Inschrijven via: www.pietstockmans.com. Let op: plaatsen zijn beperkt!

Stockmans3

TIP: Kids
Als aanvulling op het stiel-weekend organiseert Studio Pieter Stockmans zelf ook een workshop 'juwelenschaaltje maken'. Enkel op inschrijving. Inschrijven via: www.pietstockmans.com. Let op: plaatsen zijn beperkt!

Praktische info:
C-mine 100/2, 3600 Genk
www.pietstockmans.com/nl/bezoek-ons/stiel-weekend

Stiel-uren:
zaterdag van 14u00 - 17u00
zondag van 1400 - 17u00