Tijdens Vurige Vijvers geraak je betoverd door heel wat magische licht- en vuurinstallaties, maar ook door een indrukwekkend vuurspektakel.
Wij lichten alvast een tipje van de sluier op!

Laat je betoveren in Schemerland

Soundscapes in Schemerland

Genkenaar Thomas Neyens (ook wel bekend als Kiani & His Legion) componeerde de muziek voor Schemerland, waarbij hij een combinatie van West Coast en digitale synthese gebruikte om geluidstexturen te creëren. Naast muzikant is Thomas professor Biostatistiek (KU Leuven en UHasselt). Zijn wetenschappelijk onderzoek in kansprocessen, zoals in de analyse van beweging- en migratiepatronen van dieren, verwerkt hij vaak in zijn muziek. Het resultaat hoor je onder andere in minimalistische ritmische geluiden, die aan druppels doen denken. Voor dit project trachtte Thomas een mysterieuze semi-stilte te creëren, met referenties naar oude tekenfilms en vroege ochtendwandelingen.

Mythische wezens via hologrammen

In Schemerland tref je ook mythische wezens via hologrammen. Dit zijn 3D- beelden van objecten via lichtprojectie, iets dat nog nooit eerder is vertoond in onze regio! Instagrammable spot? Check!

Ontdek de volkse sfeer in Vuurland

Vurig reuzenrad

In Vuurland sta je met je mond vol tanden! Met o.a. een vurig reuzenrad, dat nog nooit eerder vertoond is in Vlaanderen, wacht je een heus spektakel op.

Vuurspuwers

In Vuurland geven verschillende vuurartiesten het beste van zichzelf. En geef nu zelf toe: vuurspuwers blijven indrukwekkend!

Vuurtunnel

Een vuurtunnel van maar liefst 24 meter lang... uniek in zijn soort! Een hartverwarmende installatie op je weg naar het Vuurdorp.