Winter of zomer, lente of herfst? Trek je laarzen of wandelschoenen aan en ga op pad.

1. Laarzenpad

Belevingswandeling op kindermaat. In het Heempark loop je door de speeltuin en de Dorpsbeekvallei. Trek waterdichte laarzen aan, want je wandelt door het moeras, over natte hooilanden en over (of door) de beek. De route is aangegeven door laarsjes op een paal. Langs de route staan verschillende speeltoestellen.

2. De Maten

Deze route toont het mooiste wat De Maten te bieden heeft: heide, vijvers, broekbosjes… En misschien heb je wel een onverwachte ontmoeting met een gallowaykoe, een ree of een ander wild dier.

Vertrekpunt: Slagmolenweg 76 | oranje wandeling: 4 km (1 uur) 

3. Schansbroek

Ken jij de schans van Waterschei? Deze historische schuilplaats ligt aan Thor Park. Je komt langs de schans, loopt over plankenpaadjes door het moeras en passeert de Hornszeevijver en de terrils. Geniet van het zicht op onze bergen. Ze beklimmen? Dat is misschien voor een volgende keer. Uitrusten of iets drinken kan in Thor Central.

Vertrekpunt bij Thor Park, André Dumontlaan 67 | volg de groene route - Schansbroek: 4,3 km (1 uur)

4. Schemmersberg

Verschillende routes vertrekken door de heide in al haar pracht. Volg de paadjes en kies zelf je route. Verdwalen kan niet, want het is hier open en overzichtelijk. Geniet van de afwisseling tussen bos, heide en zand.

Vertrekpunt aan de parking op het einde van de Wetzandstraat of parking Cobox

5. Bokrijk

De Bucksenrakeroute in Bokrijk brengt je langs alle hoogtepunten van het domein. De volledig verharde route loopt rond het Openluchtmuseum, langs het kasteel, het arboretum en de verschillende vijvers. Ideaal om met je gezin de drukte even te vergeten. De route is toegankelijk voor kinderwagens.