RESET Emile Van Doren

Van 21 June t.e.m. 20 June 2021

Met RESET Emile Van Doren pakken kunstenaars Gert Robijns en Hugo Duchateau het Emile Van Dorenmuseum in. Letterlijk! Gert Robijns doet dit met een monumentale, vier meter hoge installatie rond de villa. Honderden spiegels kaderen en fragmenteren het omliggende landschap, als een schilderij dat verandert op het ritme van de seizoenen. Achter de spiegels, binnen de museummuren, draaien we de ...


Met RESET Emile Van Doren pakken kunstenaars Gert Robijns en Hugo Duchateau het Emile Van Dorenmuseum in. Letterlijk! Gert Robijns doet dit met een monumentale, vier meter hoge installatie rond de villa. Honderden spiegels kaderen en fragmenteren het omliggende landschap, als een schilderij dat verandert op het ritme van de seizoenen.
Achter de spiegels, binnen de museummuren, draaien we de seizoenen om en herleidt Hugo Duchateau het landschap tot zijn essentie: met lijnen, kleur en vorm suggereert hij de horizon, boven en onder, atmosfeer en jaargetij.

RESET EMILE VAN DOREN is het startschot van een nieuwe toekomst voor het museum. De expo groeit mee met de seizoenen en is tot de start van de zomer van 2021 gratis te bezoeken.

Op 17 december opent de nieuwe indoor expo met zomerse werken van Hugo Duchateau.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Adres

Henri Decleenestraat 21, 3600 Genk

Mogelijk heb je ook interesse in deze zien & doen