RASA - Verbinding (8+)

Sunday 16 May van 14:00 tot 15:30

Wonderkamers kunst, naturalia en filosofie Wat is natuur? Kunnen planten voelen? Kan een boom je vriendzijn ? Zijn mensen ook natuur? Alles in de natuur is met elkaar verbonden. De natuur verspilt niets. Niets gaat verloren. Telkens weer wordt het leven doorgegeven in een voortdurende kringloop – zelfs na vernieling herstelt de natuur zich weer snel. En hoe meer soorten, hoe meer diversiteit, ...


Wonderkamers kunst, naturalia en filosofie

Wat is natuur?
Kunnen planten voelen?
Kan een boom je vriendzijn ?
Zijn mensen ook natuur?

Alles in de natuur is met elkaar verbonden. De natuur verspilt niets. Niets gaat verloren. Telkens weer wordt het leven doorgegeven in een voortdurende kringloop – zelfs na vernieling herstelt de natuur zich weer snel. En hoe meer soorten, hoe meer diversiteit, hoe sterker het leven.

In de Wonderkamers met kunstwerken en naturalia ontdek je meer over de samenhang tussen mens en natuur. De filosofische vragen moedigen aan om te ontdekken hoe je anders kan omgaan met onze unieke planeet.

In de tentoonstelling word je uitgenodigd om een brief aan de aarde te schrijven om zo je bezorgdheid over de planeet uit te drukken en je hoop voor de toekomst te delen. RASA verzamelt deze schakel van brieven en verbindt hen met andere initiatieven en acties voor de aarde.

Meer over RASA

Een kunsteducatief project van RASA. Zij ontwikkelen en presenteren reizende tentoonstellingen met actuele kunst voor een publiek van kinderen en jongeren.

www.rasa.be/over-rasa

Credits

Verbinding toont kunstwerken van: AnneMarie Maes (BE), Bronwyn Katz (ZA), Gino Rizzi (IT/BE), Katleen Vinck (BE), Koen Vanmechelen (BE), Ledelle Moe (ZA), Lizan Freijsen (NL), Shaakira Jassat (ZA/NL), Stefaan Van Biesen (BE), Thijs Van der Linden (BE) en Tinka Pittoors (BE).

C-mine organiseert alle activiteiten conform aan de voorzorgsmaatregelen tegen het coronavirus.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Adres

C-mine 10, 3600 Genk

Mogelijk heb je ook interesse in deze zien & doen