1 mei kermis 2023:

1 mei in Genk, dat is naast verwondering op de O-parade ook vertier op de kermis. Dit jaar gaat deze door van 28 april tot en met 8 mei. In totaal staan er meer dan 100 attracties en kramen in de zone langs de Dieplaan en de Jaarbeurslaan. Traditioneel sluiten we de kermis af met een familiedag op maandag 8 mei waar de bezoeker kan genieten van sterk verlaagde prijzen en zal voor het 3de jaar op rij op woensdag 3 mei een kidsday plaatsvinden met randanimatie speciaal voor de kleinsten onder ons.

De omloop is ongewijzigd tegenover vorig jaar, de kermis zal dan ook terug geplaatst worden:

  • op de Dieplaan tussen de rotonde 1ste Cyclistenlaan/Dieplaan en de rotonde Hooiweg/Dieplaan;
  • op de Jaarbeurslaan tussen de rotonde Hooiweg/Jaarbeurslaan en de rotonde Gildelaan/Jaarbeurslaan;
  • en op de voorste parkings van de Limburghal grenzend aan de Jaarbeurslaan.

De achterliggende parkings van de Limburghal blijven tijdens de gehele kermisperiode gratis toegankelijk en verlicht tijdens de avonduren. De toegang tot deze parking is via de rotonde Jaarbeurslaan/Gildelaan.

Familiedag: maandag 8 mei 2023

Kidsday: woensdag 3 mei 2023 van 18u tot 21u

Als stad vinden we het belangrijk dat iedereen kan genieten van een namiddag of avondje plezier, daarom dat we naast de traditionele familiedag met sterk verlaagde prijzen opnieuw een kidsday plannen op initiatief van de kermiscommissie. De familiedag gaat door op maandag 8 mei. De kidsday staat gepland op woensdag 3 mei van 18u00 tot omstreeks 21u00 waarbij er tal van animatie voorzien is voor de kinderen. Zo zullen enkele Disney-prinsessen en Marvel-superhelden over de kermis paraderen die mee op de foto gaan, visagisten de kinderen schminken of tatoeëren met glitter figuren en sjablonen. Ook zullen enkele steltlopers en een ballonenplooier de kinderen weten te entertainen.

Prikkelarm moment: dinsdag 2 mei 2023 van 16u tot 19u

De stad Genk wil iedereen de kans geven om te genieten van de kermis, ook bezoekers die gevoelig zijn voor de vele prikkels op een kermis. Daarom organiseren we een prikkelarm moment op dinsdag 2 mei en dit van 16u00 tot 19u00. De foorkramers zullen de flitsende lichten doven en een minimum aan muziek laten spelen.

Duurzaamheid & afval sorteren: ook op de kermis!

Net zoals vorig jaar zetten we in op duurzaamheid. Er worden ‘afvaleilanden’ geplaatst op het kermiscircuit met verschillende containers om de bezoekers aan te moedigen te sorteren.

Opnieuw toiletten ter beschikking in de Limburghal.

Net als voorgaande jaren worden de toiletten van de Limburghal tijdens de hele kermisperiode ter beschikking gesteld voor de kermisbezoekers.

Op 1 mei zijn er gratis pendeldiensten beschikbaar als je de drukte in het centrum wil vermijden.