Steentje is een fictief Steenmannetje dat je meeneemt op avontuur doorheen Thor Park.

 
Steenmannetjes worden in het Westen al een tijdje gebruikt als navigatiemethode. In Thor Park wijzen de Steenmannetjes je de kortste weg naar de top van de terril. Sinds kort ontdek je de route met een interactieve app. Via de ErfgoedApp ontdek je het verhaal van Steentje, een fictief Steenmannetje dat je meeneemt in de wondere wereld van de Steenmannetjes. Steentje kent alles over het erfgoed en de natuur in de omgeving. Op de tocht ontdek je zo een aantal diersoorten die in het Nationaal Park wonen. Zoek onder meer de veldleeuwerik, rugstreeppad en gladde slang en kom er alles over te weten! Oh en echte speurneuzen? Die vinden Steentje ook onderweg! Het Steenmannetjespad is een ware beleving voor jong en oud, met als eindpunt een adembenemend uitzicht over het Nationaal Park Hoge Kempen.

1. Download!

Download de ErfgoedApp via de Google Play Store of Apple play store

2. Maak je keuze!

Open de app, klik op het kompassymbool en download het Steenmannetjespad. Je kan de wandeling ook terugvinden in de kaart.

3. Ontdek!

De wandeling start aan Thor Central. Open de kaart en ga op ontdekking. Je krijgt automatisch een melding als je in de buurt bent van een audioverhaal. Veel plezier!