NIEUW! Op zondag zijn de toiletten van Thor Central geopend en dit van 11 tot 17 uur. Ook paasmaandag 5 april kan je er terecht voor een sanitaire stop. Bij extreem slecht weer blijven de deuren gesloten. Check de Facebook- of Instagrampagina’s van Visit Genk en Thor Central voor updates.

Thor Park biedt naast het erfgoed ook een unieke park- en natuuromgeving van 30 hectare. Het vormt een prachtig decor voor allerlei vormen van ontspanning. Bovendien kan je vanuit Thor Park het landschap van het Nationaal Park Hoge Kempen verkennen, te voet of via het Limburgs fietsroutenetwerk. Vlakbij liggen de Schansbroek, de Klaverberg en het Kolenspoor. Het landschap combineert unieke natuurelementen met de prachtige industriële mijngebouwen en de tuinwijken.

Weidse terril

De terril van Waterschei, in het wandelgebied Thor Park, is een oude steenberg die getuigt van het rijke mijnverleden van Genk. De stenen komen uit de omliggende lagen van de steenkooladers. Sinds 1999 is de terril beschermd, maar je mag hem beslist beklimmen. De Steenmannetjes leiden je naar de top . Draag ook jouw steentje bij en maak zelf een Steenmannetje! Je kan het Steenmannetjespad ook bewandelen met behulp van een app. Steentje, een fictief figuurtje, vertelt je dan alles over erfgoed en natuur in de omgeving. Eenmaal boven word je getrakteerd op een adembenemend zicht op het indrukwekkende mijnterrein en het voetbalstadion van KRC Genk.

Ontdek het Steenmannetjespad

Steenmannetjespad (c) Thomas Pollaris - lente bewerking

11 wandelroutes op wandelkaart

Om het unieke gebied Thor Park toegankelijk te maken voor publiek werden 11 nieuwe routes, variërend van 2 tot 16 km, uitgestippeld. De handige wandelkaart THOR PARK, met meer dan 40 km bewegwijzerde wandelpaden, helpt je op weg en geeft meer info over het gebied. De kaart is verkrijgbaar in de horecazaken van Thor Central, het hoofdgebouw van de site, bij het C-mine bezoekersonthaal of online via de webshop van hat Nationaal Park.