Ontdek unieke shop-belevingen, ambachten en creativiteit

Ben je onlangs nog in de Molenstraat geweest? Het gonst er van bedrijvigheid! Van creatieve workshops tot hippe pop-ups en innovatieve Stadsfabriekjes, de Molenstraat heeft het allemaal.

VOOR DE SHOPPERS

Ook fan van leuke, authentieke winkeltjes? Dan maken we je vast en zeker blij met het aanbod dat je kan vinden in de Molenstraat. Van gevestigde waarden zoals Boekhandel Malpertuis of Lingerie Elegance tot unieke belevingen, zoals de babywellness bij Beebies & Bubbies.

JONG CREATIEF GEWELD

Als kers op de taart openden ondertussen al ook zeven Stadsfabriekjes in de Molenstraat hun deuren. Met het project De Stadsfabriekjes ondersteunt stad Genk startende creatief-ambachtelijke ondernemers met de opstart van hun eigen zaak, zoals bijvoorbeeld Kim Dresselaers van Beebies & Bubbies. Zo kan je bij Print City textiel laten bedrukken of borduren. Uniek: je kunt er ook een opdruk laten ontwerpen én je aan je eigen design wagen voor een echt uniek stuk! En dan is ook er Goudskool, van Jill Lenaerts. In dit atelier creëert en verkoopt Jill haar handgemaakte juwelen. Of spring eens binnen bij Marylène Madou, deze stoffenontwerpster is echt een opkomend talent! Een echt Genks gebrouwen ambachtelijke biertje? Bezoek dan de stadsbrouwerij BRAUW . En het eerste kattencafé in Limburg, MAU, koos ook de Molenstraat als vestigingslocatie. Ben je dus op zoek naar dat speciale stuk dat voor jou ontworpen is? Dan kan je zeker terecht in de Molenstraat!

MEER INFO OVER DE STADSFABRIEKJES

CREATIEVE STRAAT

Na de heraanleg van de straat werd besloten om de straat ook qua look & feel een volledige creatieve make-over te geven. Hiervoor werd een samenwerking aangegaan met designer Roel Vandebeek en met het grafische bureau Tricolor. 

Zo kregen alle 13 elektriciteitskasten in de straat een compleet nieuwe smoel en kan je vanaf nu rustig zitten genieten op een authentieke Polidore-bank.