Suitsherwell vergemakkelijkt de zoektocht naar een kwalitatief maatpak voor vrouwen : “In onze campagnes kiezen we heel bewust niet voor één schoonheidsideaal”

Suitsherwell is het modelabel van zussen Gloria en Mandy Kourkouliotis. “We willen graag een label zijn dat een bijzonder verhaal te vertellen heeft, op basis van authenticiteit en vakmanschap.”

“Mijn zus en ik hadden altijd al zin om te ondernemen”, vertelt Gloria. “Als jonge vrouwelijke professionals in Brussel droegen we vaak maatpakken, maar we kwamen tot de conclusie dat een kwalitatief en betaalbaar maatpak vinden voor een vrouw niet zo evident is. Daarom besloten we om eind 2020 Suitsherwell op te richten. Onze eerste collectie lanceerden we al in mei 2021. In oktober dat jaar kregen we dankzij de stad Genk de kans om een pop-up te openen voor een weekend. Dat werd meteen een groot succes.”

“Momenteel verwelkomen we klanten op afspraak bij ons thuis in een klein atelier, maar we kijken ernaar uit om binnenkort over een eigen showroom te beschikken.” In het klassieke concept van een boetiek geloven Mandy en Gloria namelijk niet meer. “Wij dromen van een sobere showroom die onze minimalistische filosofie alle eer aandoet. Daar kan je onze fysieke producten dan ontdekken en passen.”

Scandinavische visie

“We verkopen onze maatpakken op twee manieren: ready-to-wear en made-to-measure. Onze ready-to-wearpakken kan je online kopen via onze webshop of door een bezoekje te brengen aan ons atelier. Met behulp van een matentabel en begeleidende beelden vind je online gemakkelijk de juiste maat”, legt Mandy uit. “Wie haar pak liever volledig op maat door ons laat maken, komen we persoonlijk opmeten thuis.”

Gloria en Mandy halen veel inspiratie uit de minimalistische Scandinavische visie. “Ideeën voor nieuwe items komen zowel uit de mode- als de interieursector. Onze Griekse roots spelen ook een duidelijke rol in onze merkidentiteit. Zo bevat onze debuutcollectie één model in vier kleuren waarbij elke kleur een Griekse naam kreeg.” Ook inclusiviteit en diversiteit zijn heel belangrijk voor de zussen. “Dat is ook in onze Genkse cultuur heel sterk aanwezig”, legt Mandy uit. “We tonen niet één schoonheidsideaal in onze campagnebeelden, maar kiezen bewust voor verschillende types. We willen er graag zijn voor alle vrouwen, in elke fysieke en culturele diversiteit.”

Duurzaam consumeren

“We zijn geëvolueerd van een maatschappij waar vakmanschap centraal stond naar een consumptiemaatschappij”, betreurt Gloria. “Daarnaast worden we steeds vaker geconfronteerd met de gevolgen van de klimaatverandering. Hierdoor groeit het besef over het belang van duurzaam consumeren gelukkig stilaan. Ons label focust op tijdloos design, met oog voor duurzaamheid en betaalbaarheid. Die laatste twee lijken elkaar soms uit te sluiten, maar door slimme keuzes te maken is het toch mogelijk. Zo gebruiken we recycleerbare verpakking en gebruiken we voor de creatie zoveel mogelijk lokale reststoffen. Onze productie vindt plaats in Portugal en daarnaast staan we steeds open voor samenwerkingen met lokale merken en artiesten met dezelfde duurzame merkidentiteit.”

“Het is enorm fijn om te ondernemen in een jonge stad als Genk, waar er heel wat potentieel en diversiteit aanwezig is”, vindt Gloria. “Het is aan de huidige generatie om er iets van te maken, om de inspanningen van onze grootouders niet verloren te laten gaan en om Genk nog meer op de kaart te zetten. De creativiteit die in onze stad heerst is uniek en moet ten volle benut worden.”

Wens je graag even kennis te maken met de werkwijze en de creaties van Mandy en Gloria? Dan kan je een afspraak maken om langs te komen in hun atelier.

Suitsherwell.com/