In de Wijers is water nooit ver te zoeken. Je fietst er langs 1001 vijvers, beken of het Albertkanaal door een van de mooiste streken van Limburg. Onderweg in De Wijers kan je halt houden bij tal van bezienswaardigheden. Bokrijk, Abdijsite Herkenrode, Kelchterhoef: het zijn maar enkele van de vele toppers die je daguitstap compleet maken. In Bokrijk neemt het fietspad je bovendien mee dwars door de vijver van de ene oever tot aan de andere.

De handige knooppunten van het Limburgse fietsroutenetwerk leiden je steeds langs de meest belevingsvolle en autoluwe fietsweggetjes. Geen zin om zelf te puzzelen met de knooppunten? Wij hebben voor jou de mooiste routes uitgestippeld op de themafietskaart De Wijers. 5 fietsroutes van 28 tot 48 km gidsen je door het land van 1001 vijvers en laten je De Wijers op en top beleven. Mooie fietstocht gedaan? Deel jouw foto’s met #dewijers op sociale media.

De Wijers is een waterrijk stuk natuur in hartje Limburg

  • met maar liefst 1.175 vijvers
  • samen goed voor zo’n 700 ha water en riet
  • een van de mooiste natuurschatten van Vlaanderen

Je vindt er zowel natuurreservaat De Maten als domein Bokrijk

Ontdek de Wijers op de fiets

  • het strekt zich uit over meerdere gemeenten
  • wie weet spot je wel enkele zeldzame dieren en planten
  • zonder deze vijverstreek zouden ze al lang uitgestorven zijn

Helaas, je hebt de cookies voor het tonen van externe inhoud niet aanvaard. Wil je toch weten wat hier te zien is? Pas dan je voorkeuren aan in onze cookieverklaring.