Vertrek bij de Imker (Spoorstraat 11, 3600 Genk) voor een korte briefing. Vanaf hier start een tocht van ongeveer 25 Km.( +- 5 uur). Tip: voorzie een hapje en een drankje voor onderweg.

Het eerste punt is Fietsen door het Water in Bokrijk. Hier is wat tijd om foto's te nemen en even te genieten van het uitzicht. Dan vertrek je richting het sas, aan het Albert kanaal te Diepenbeek.

De eerste bijenstandplaats is aan de Maten. Hier werk je samen met de imker aan de bijen. Zet je tocht verder door het bosrijke gebied De Maten dat voorzien is van de nodige waterpartijen, heide, vogels, kikkers... Wat verder passeer je de Slagmolen, een oude watermolen gebouwd op de Stiemerbeek. Vanaf de Slagmolen ga je naar de bijenstand gelegen aan de oever van de Stiemerbeek en ook hier werk je samen met de imker aan de bijen.

De dag wordt afgerond met een proeverij van het volledige aanbod honing en bijenproducten van de imkerij. Hier geniet je van een proeverij van de lokaal geoogste honing producten.

Wist je dat?

Toerisme Limburg Imkerij 'T Fleurtje bekroonde met een Fietsrijk Award 2020? De Fietsrijk Awards gaan naar partners die zich het meest weten te onderscheiden door fietsrijke initiatieven. In de categorie ‘attractie’ behaalde Imkerij ’t Fleurtje in Genk de eerste plaats voor de fietstocht door het leven van de bijen.

Bekijk het filmpje hier: