Openluchtmuseum

Test User 1

Bokrijk school

Wie kent er het Openluchtmuseum van Bokrijk niet? Hier beleef je het verleden alsof je er zelf bij was! Ga op verkenning in de meer dan honderd gebouwen die knap zijn heropgebouwd in hun oorspronkelijke staat. Getalenteerde acteurs brengen deze boeiende plek in Limburg pas echt tot leven. Kijk toe hoe de pastoor zich klaarmaakt voor de donderpreek en salueer naar de champetter terwijl de boer en de boerin zich aan het haardvuur warmen.

Je ziet ook heel wat ambachtslui aan het werk: een pottenbakker, een smid, een lederbewerker … én je kan zelf aan de slag tijdens tal van workshops.

Elk jaar gaan in Bokrijk verschillende museumevenementen door. Een gebeurtenis uit het verleden wordt dan helemaal in scène gezet. Een indrukwekkende ervaring voor jong en oud!

In 2014 kreeg het Openluchtmuseum er een permanente tentoonstelling bij. Zin om de jaren ’60 te herbeleven? Bezoek dan de expo ‘De Sixties’. Je krijgt een paspoort uit de jaren ‘60 en neemt zo de virtuele identiteit aan van een verzekeringsagent, stewardess, gastarbeider… uit deze periode.

Prijs Openluchtmuseum incl. De Sixties

  • Volwassenen: 12,5 euro per persoon
  • Groepen (vanaf 20 pers.), andersvaliden, 60+: 10,5 euro per persoon
  • Kinderen van 3 t.e.m. 12 jaar: 2 euro per persoon
  • Gratis voor kinderen onder de 3 jaar