01 Ontdek lokale activiteiten
Ontdek lokale activiteiten

Van een eetbare tuin tot de wereld op je bord bij Mundo Rico.

Meer informatie

5x zomers terrassen in Genk

Terrasjestijd! Wij bundelden de aantrekkelijkste Genkse terrassen van het moment. Van vrolijke zomerbar tot parkterras en stijlvolle bistro. Allen voor de gelegenheid omgetoverd in een tropisch zomers kleedje, zodat de sfeer aan een buitenlandse vakantie doet denken. Voor ons mag die zomer nog lang duren!
02 August 2021

Unieke camperplekjes in Genk

Met de camper op verkenning in Genk, dat is honderduit genieten. Een stevige portie natuur, indrukwekkend erfgoed, hedendaagse kunst en eindeloos veel wandel- en fietsplezier. We volgen Hilde en haar gezin op camperreis door Genk.
28 July 2021

7 x sportplezier in SportinGenk Park

Stralende of druilerige dag? Doe eens een dagje SportinGenk Park. Beter nog: kom regelmatig langs. Op 101 manieren kunnen gezinnen hier hun energie kwijt. We tippen er 7.
26 July 2021

Skeeleren met Sarah en Sterre

Er zijn zo van die plekken die op een bepaald moment in je leven precies tegemoetkomen aan wat je nodig hebt. Voor Sarah (32) uit Dendermonde was dat Genk. “Af en toe even weg zijn, doet me deugd. Een tripje Genk zag ik dus helemaal zitten. Ik was aangenaam verrast hoe fijn je er langs het water kunt skeeleren.”
21 June 2021

Mountainbiken met Katia en gezin

In Japan sturen artsen je het bos in om te leren omgaan met de alledaagse drukte. Bomen brengen rust. Gelukkig hoef je het niet zover te zoeken. Ook dicht bij huis kan je unieke boservaringen opdoen. Katia, Michel en hun twee tienerzonen, Gilles (19) en Michiel (16), sprongen de mountainbike op in de bosrijke omgeving van Kattevennen.
15 June 2021

Op de trappers met Ilse en Pol

Naar het buitenland of op verkenning in eigen land? In dit vreemde coronajaar kiezen Ilse (54) en Pol (51) voor tripjes dicht bij huis. Plekjes ontdekken waar ze nooit eerder waren, dat is het plan. “Limburg staat bekend als een fietsparadijs. Maar geldt dat ook voor Genk? Daar waren we heel benieuwd naar.”
10 June 2021

Naar de markt met Melanie

Genk. Zijn multiculturele sfeer. Zijn vriendelijke inwoners. Zijn gezelligheid … Nergens proef je de gulheid van Genk beter dan op de markt, vindt Melanie (29), fiere Genkse en mama van Casper (3).
01 June 2021

Ruiteren met Gerd en gezin

Paardrijden in de vrije natuur is een verademing, vindt Gerd Houben. Hij kent het ruiterroutenetwerk in Kattevennen als zijn broekzak, maar regelmatig trekt hij er met zijn gezin ook verder op uit.
01 June 2021