01 Ontdek lokale activiteiten
Ontdek lokale activiteiten

Van een eetbare tuin tot de wereld op je bord bij Mundo Rico.

Meer informatie

Simona Maria Bussé

Eerst reisde Simona samen met haar man de wereld rond om zich de lokale keuken eigen te maken. Thuisgekomen maakten ze hun droom waar in hun kookstudio Mundo Rico waar ze workshops geven. Koken een ambacht? “Zeker wel”, zegt Simona.
07 July 2022

Wonderlijke wintervibes in Genk

Charmante pleintjes bezaaid met vuurkorven, feeëriek straattheater, zwoele accordeonklanken, gezellige winterbars, fonkelend rijm op de terrils … Genk in de winter, dat is even de doffe corona-ellende achter je laten en je onderdompelen in een glanzende en sprankelende kerstsfeer. Wees gerust, alles is coronaveilig georganiseerd. Met of zonder bubbels in je glas, bruisend wordt het sowieso.
22 November 2021

5 sterren-tips voor een dagje uitblazen in Genk

Neem een flinke dosis inspiratie voor je herfstvakantie. Doe er een snuifje goed gevoel en een grote lepel ontspanning bij. Meng alles goed door elkaar en proef het resultaat: een gloedvol najaar waarin je Genk vanuit alle hoeken leert kennen.
27 October 2021

De beste best bewaarde geheimen van Genk

Bijna herfstvakantie. Het perfecte moment om er even tussenuit te knijpen. Wat is jouw ideale formule? Uitwaaien in een bos, lekker tafelen met vrienden, herbronnen in een tuinatelier, struinen op lokale marktjes, nippen van een cocktail in een rooftopbar bij een streepje jazz? In Genk hoef je niet te kiezen.
18 October 2021

3 keer ontdekken: Genk in de herfst

Een weekendje Genk of je eigen stad herontdekken in de herfst? Dan is de Visit Genk pas je ideale gids. Die bundelt een waaier aan attracties voor sportievelingen én cultuurliefhebbers. Jong of minder jong. Bij regen of zon. Je kiest zelf 3 hotspots die je tegen het voordeeltarief van 22 euro bezoekt. Deze 3 zijn alvast ‘herfstproof’.
06 October 2021

Wandelvierdaagse: op ontdekking in het Nationaal Park Hoge Kempen

De rust. De stilte. Je even afsluiten van de wereld. Als dat dingen zijn die je charmeren, raden we je een wandeling aan in het Nationaal Park Hoge Kempen. Beter nog: maak er een meerdaagse wandeltrip van. Je hebt de keuze uit 99 routes, goed voor meer dan 440 kilometer wandelplezier. Om je te inspireren, stippelden wij een tocht van 4 dagen door de Hoge Kempen uit. Uitvalsbasis voor onze wandelvakantie? Een gezellige B&B in Genk.
25 August 2021

Wandelvakantie: zo wijd zijn De Wijers

Waarom naar verre oorden trekken als er dicht bij huis zoveel te beleven valt? Heel wat mensen ontdekten de voorbije maanden dat het avontuur gewoon om hun hoek lonkt. Wandelen in het eerste streepje ochtendzon en je verbazen over ongerepte natuur: welkom in De Wijers.
25 August 2021