01 Ontdek lokale activiteiten
Ontdek lokale activiteiten

Van een eetbare tuin tot de wereld op je bord bij Mundo Rico.

Meer informatie

3 keer ontdekken: Genk in de herfst

Een weekendje Genk of je eigen stad herontdekken in de herfst? Dan is de Visit Genk pas je ideale gids. Die bundelt een waaier aan attracties voor sportievelingen én cultuurliefhebbers. Jong of minder jong. Bij regen of zon. Je kiest zelf 3 hotspots die je tegen het voordeeltarief van 22 euro bezoekt. Deze 3 zijn alvast ‘herfstproof’.
06 October 2021

Wandelvierdaagse: op ontdekking in het Nationaal Park Hoge Kempen

De rust. De stilte. Je even afsluiten van de wereld. Als dat dingen zijn die je charmeren, raden we je een wandeling aan in het Nationaal Park Hoge Kempen. Beter nog: maak er een meerdaagse wandeltrip van. Je hebt de keuze uit 99 routes, goed voor meer dan 440 kilometer wandelplezier. Om je te inspireren, stippelden wij een tocht van 4 dagen door de Hoge Kempen uit. Uitvalsbasis voor onze wandelvakantie? Een gezellige B&B in Genk.
25 August 2021

Wandelvakantie: zo wijd zijn De Wijers

Waarom naar verre oorden trekken als er dicht bij huis zoveel te beleven valt? Heel wat mensen ontdekten de voorbije maanden dat het avontuur gewoon om hun hoek lonkt. Wandelen in het eerste streepje ochtendzon en je verbazen over ongerepte natuur: welkom in De Wijers.
25 August 2021

Uitgetest: Fietsen door het Water tot de fruitranken van Haspengouw

Amusement
Het moeilijkste in fietsparadijs Limburg? Kiezen tussen de vele prachtige fietsroutes die de provincie rijk is. Alleen al vanuit Genk zijn de mogelijkheden legio. Wij haalden onze fietsen van stal en kozen voor een stevige trip langs prachtige natuur. Nee, geen zondagstochtje, wel een fikse tocht van zo’n 60 km door een afwisselend en glooiend landschap: van De Wijers tot de fruitranken van Haspengouw. Ideaal voor wie graag een tandje bijsteekt.
16 August 2021
Populair

5 must do’s in Kattevennen

Natuur, cultuur, avontuur en een vleugje wetenschap. Een dagje Kattevennen is veel in één. Je hebt de keuze uit 101 mogelijkheden. We maakten voor jou een selectie van 5 leuke gezinsactiviteiten. Inspiratie voor een topdagje weg.
09 August 2021

5x zomers terrassen in Genk

Terrasjestijd! Wij bundelden de aantrekkelijkste Genkse terrassen van het moment. Van vrolijke zomerbar tot parkterras en stijlvolle bistro. Allen voor de gelegenheid omgetoverd in een tropisch zomers kleedje, zodat de sfeer aan een buitenlandse vakantie doet denken. Voor ons mag die zomer nog lang duren!
02 August 2021

Unieke camperplekjes in Genk

Met de camper op verkenning in Genk, dat is honderduit genieten. Een stevige portie natuur, indrukwekkend erfgoed, hedendaagse kunst en eindeloos veel wandel- en fietsplezier. We volgen Hilde en haar gezin op camperreis door Genk.
28 July 2021

7 x sportplezier in SportinGenk Park

Stralende of druilerige dag? Doe eens een dagje SportinGenk Park. Beter nog: kom regelmatig langs. Op 101 manieren kunnen gezinnen hier hun energie kwijt. We tippen er 7.
26 July 2021