01 Ontdek lokale activiteiten
Ontdek lokale activiteiten

Van een eetbare tuin tot de wereld op je bord bij Mundo Rico.

Meer informatie

De beste best bewaarde geheimen van Genk

Bijna herfstvakantie. Het perfecte moment om er even tussenuit te knijpen. Wat is jouw ideale formule? Uitwaaien in een bos, lekker tafelen met vrienden, herbronnen in een tuinatelier, struinen op lokale marktjes, nippen van een cocktail in een rooftopbar bij een streepje jazz? In Genk hoef je niet te kiezen.
27 September 2022

5 x lokaal shoppen

In Genk shop je ambachtelijk, lokaal en duurzaam. Ben je een designliefhebber? Wandel zeker eens door de Molenstraat en de Vennestraat. Droom nu al van je nieuwste outfit, onze stad heeft heel wat te bieden voor de fashionistas onder ons. Nog even nagenieten van je bezoek aan onze stad doe je natuurlijk door een Genks streekproduct te kopen!
27 September 2022

Lieke Lenaerts

Lieke Lenaerts is onderzoeker en doctoraatstudente aan LUCA School of Arts in Genk. Als designer legt ze de link tussen ambacht en cultureel erfgoed. Dat brengt haar ook in Bokrijk waar ze workshops stukmarmer geeft.
09 September 2022

Wendy Gybels

“Mijn kaarsen geven meer dan alleen licht”
07 September 2022

Genk krijgt toeristen massaal op de fiets tijdens belevingsvolle zomer

Genk On Stage, Afro Latino, elke woensdagavond jazz op C-mine, circus in Bokrijk, Iedereen Donderdagt, de wekelijkse Zondagsmarkt, Parkies, Vollebak Vennestraat, het Stiel-Weekend,… Genk blikt terug op een goed gevulde zomerkalender. De meerwaarde van die beleving – bovenop het vaste aanbod – is ook voelbaar bij de Genkse logies, die rapporteren over een hoge gemiddelde bezettingsgraad: nagenoeg de helft van de hotels, vakantiehuizen en B&B’s klokt af boven de 80%, blijkt uit een recente bevraging. Daarnaast blijft de fiets koning; het vervoersmiddel bij uitstek om de groenste centrumstad van Vlaanderen te doorkruisen.
06 September 2022

Simona Maria Bussé

Eerst reisde Simona samen met haar man de wereld rond om zich de lokale keuken eigen te maken. Thuisgekomen maakten ze hun droom waar in hun kookstudio Mundo Rico waar ze workshops geven. Koken een ambacht? “Zeker wel”, zegt Simona.
07 July 2022

Wonderlijke wintervibes in Genk

Charmante pleintjes bezaaid met vuurkorven, feeëriek straattheater, zwoele accordeonklanken, gezellige winterbars, fonkelend rijm op de terrils … Genk in de winter, dat is even de doffe corona-ellende achter je laten en je onderdompelen in een glanzende en sprankelende kerstsfeer. Wees gerust, alles is coronaveilig georganiseerd. Met of zonder bubbels in je glas, bruisend wordt het sowieso.
22 November 2021