Local guide

Getest: laarzenpad en Steenmannetjespad

Elke is de trotse mama van een kroost van vier (respectievelijk 1, 6, 7 en 10 jaar oud). Geregeld is ze op zoek naar toffe uitstapjes met haar man en de kids. We volgden Elke en haar gezin tijdens een wandeling aan het laarzenpad en het Steenmannetjespad. Indruk? Getest en goedgekeurd!
25 February 2021

Tips in de wijk door Grizmo

Net geen 20 jaar oud, maar wel al een knoert van een stempel gedrukt op de Belgische muziekscene. Met zijn single ‘Pikachu’ wist hij niet alleen de jury van De Nieuwe Lichting (Studio Brussel) te overtuigen, maar ook luisterend Vlaanderen. Grizmo, né Giuseppe Piredda, schopte het tot bij de laatste 9 finalisten. Een podiumplek zat er helaas niet in, maar dat is geen heikel punt voor de jonge Genkenaar. Hij vertelt ons over zijn jonge carrière én over zijn wijk, Zwartberg. Zijn papa, Giancarlo, is Grizmo’s grootste fan én stopt zijn heel hart in de muziek van zijn zoon. Een onafscheidelijke en mooie relatie.
05 February 2021

5 x lokaal shoppen

In Genk shop je ambachtelijk, lokaal en duurzaam. Ben je een designliefhebber? Wandel zeker eens door de Molenstraat en de Vennestraat. Droom nu al van zomerse outfits en schoenen, onze stad heeft heel wat te bieden voor de fashionistas onder ons. Nog even nagenieten van je bezoek aan onze stad doe je natuurlijk door een Genks streekproduct te kopen.
05 February 2021

4x verborgen wandeltips

Hiking is the answer! Onder dit motto gaat Maaike, fervente wandelaarster, door het leven. Je kan Maaike ook wel kennen van de blog ga-eens-wandelen.be of haar Instagram-account @ga_eens_wandelen. Wij gingen op de wandel met Maaike.
04 February 2021

Buggyproof wandelen

Yasemin is de trotse mama van een dochtertje van 22 maanden. Ze trekken er graag samen op uit, met de papa, om Genk beter te leren kennen. Ze doen dat liefst te voet, met dochterlief in de buggy of in de draagrugzak. En bij voorkeur op de niet platgetreden paden. Gelukkig zijn er opties zat in haar thuisstad!
03 February 2021