C-mine

Administrator

c-mine

 

 

 

 

 

 

 

 

Wie Genk bezoekt, kan niet langs C-mine. Dit creatieve nest ademt een unieke sfeer uit. Op de voormalige mijnsite van Winterslag gaat respect voor het industrieel verleden hand in hand met hedendaagse, artistieke bedrijvigheid. Ontdek hier de zes highlights van de site.

Zowel in als rond de voormalige mijngebouwen is er heel wat te doen. Ken je bijvoorbeeld C-mine expeditie , een ondergronds belevingsparcours? Een aanrader voor wie het rijke mijnverleden van Genk wil ontdekken! Verder kan je verschillende voorstellingen volgen in het C-mine cultuurcentrum, dat een open huis met een topaanbod theater, dans, muziek, comedy, literatuur, ... voor de hele familie. In de zomer geniet je zelfs van concerten onder de schachtbok. In de perfect uitgeruste exporuimte en in de grote en kleine zaal zit je dan weer uitstekend voor workshops, lezingen, tentoonstellingen, festivals en circusvoorstellingen.

Het indrukwekkend gerestaureerde Energiegebouw is het kloppend hart van C-mine. Je vindt er onder andere het  C-mine bezoekersonthaal, waar je terecht kan met al je vragen over de site én over wat er in Genk en omgeving te beleven valt.


Klik hier voor de virtuele tour of ontdek C-mine in 360°!