1 mei in Genk

Een buitengewoon visueel spektakel

Een visueel spektakel om ú tegen te zeggen: dat is de O-parade. Uniek in Vlaanderen en daarbuiten. Internationale straattheateracts, reuzegrote installaties, kermis, originele praalwagens, schitterende kostuums, theater, zang, dans en muziek. Twee uur lang. Door de straten van Genk-centrum. En dat helemaal gratis.

Meikoningin
Ook dit jaar wordt er een meikoningin aangesteld. Er wordt sinds 2023 jaarlijks één dansschool uitgekozen om een geschikte koningin aan te wijzen.

Belangrijk: de winkels in het centrum zijn geopend op 1 mei

TIP: Er zijn gratis pendeldiensten beschikbaar als je de drukte in het centrum wil vermijden.

Woensdag 1 mei 2024
Genk-centrum

 

Helaas, je hebt de cookies voor het tonen van externe inhoud niet aanvaard. Wil je toch weten wat hier te zien is? Pas dan je voorkeuren aan in onze cookieverklaring.

Waar lokale en internationale magie samenkomen!

Welkom in de betoverende wereld van de O-parade op 1 mei 2024! Dit jaar vieren we de kracht van lokale samenwerking met een prachtige line-up van praalwagens, ontworpen en gebouwd door lokale verenigingen in Genk. Maar ook de internationale artiesten zullen de Genkse straten op stelten zetten dit jaar. De O-parade wordt een viering waar lokale trots en internationale sfeer samenkomen, met een scala aan creatieve uitdrukkingen die onze stad op de kaart zetten.

Laat je meeslepen door de lokale en internationale artiesten die onze straten omtoveren tot een schitterend spektakel van kleur, muziek en magie tijdens de O-parade!

Lokaal talent in de kijker

Dit jaar werken een aantal Genkse verenigingen aan praalwagens voor de O-parade. De praalwagens zijn ontworpen door Véronique Lenaerts en haar team van Company V. Zo zal Cars GD schitteren met de Flamingowagen, een jubel vol kleur en glans. De Spasbinken werken aan een futuristisch meesterwerk dat je omver zal blazen. Daarnaast creëert De Kookvereniging een labyrintische praalwagen, terwijl De Vrienden van 1 mei je zullen betoveren met hun bootwagen. Natuurlijk kan de wagen van de Meikoninginnen ook dit jaar niet ontbreken. Maar dat blijft nog even een verrassing!

Maar dat is nog niet alles! De Genkse zussen van SUITSHERWELL creëren dit jaar de pakken van de Meihoogheden. Ook Marylène Madou, de Genkse modeontwerpster voegt haar magische touch toe met speciaal ontworpen kostuums voor de stoet die de pracht van de O-Parade laat zien.

 

Meer info

Internationale artiesten

De internationale artiesten zullen de O-parade op stelten zetten! Ontdek ze hier.

 

Meer info

Taptoe

Ook dit jaar kan de taptoe niet ontbreken! Kom kijken hoe de showkorpsen door de straten dansen en geniet van de indrukwekkende en energieke optredens tijdens de O-parade. Ontdek hier meer over de internationale taptoe!

Meer info

Meihoogheden 2024

Traditiegetrouw krijgt deze editie ook een nieuwe Meikoningin, die door twee eredames vergezeld wordt. Sinds vorig jaar wordt die niet meer na een verkiezing gekroond, maar werkt de stad samen met een van de Genkse balletscholen. Dit jaar is het de beurt aan Dansstudio Artmania om drie geschikte kandidaten aan te wijzen. Meikoningin Gioia Pirillo zal dan ook samen met Meihoogheden Febe Ghiro en Bo Dirkx op de praalwagen staan.

 

Vuurwerk & Lichtshow

Natuurlijk geen O-parade zonder vuurwerk en kleurrijke flitsen! Op 1 mei om 22 uur wordt het evenementenplein in Genk verlicht door een betoverende vuurwerk- en lichtshow, waarmee we de O-Parade op een spectaculaire manier afsluiten. Mis dit spektakel niet!

Meer to-do's in Genk

Hoe maak ik mijn verblijf compleet?

Gedurende zeven fantastische jaren heeft Kroon Reizen de pendeldiensten van 1 mei gesponsord. Ze brachten bezoekers van de O-parade veilig vanuit KRC Genk en C-Mine naar het station in Genk. Met zorg en toewijding hebben ze bijgedragen aan een vlotte ervaring voor alle bezoekers.

Nu, vanwege pensionering, nemen we afscheid. Dank je, Jos Croonen, namens de stad Genk, voor alles wat je hebt gedaan.

TIP: Er zijn gratis pendeldiensten beschikbaar als je de drukte in het centrum wil vermijden.