Op zondag 17 maart strijkt het 'Flanders Technology & Innovation Festival' neer in Genk, en jij bent uitgenodigd om deel te nemen aan deze spannende ontdekkingsreis! Duik in de fascinerende wereld van energie, zonnepanelen, elektrisch rijden, de Einsteintelescoop en nog veel meer.

Dit festival is niet alleen voor techneuten en wetenschappers; het is een feest voor iedereen die nieuwsgierig is naar de toekomst. Kom en ontdek hoe innovatie en technologie ons dagelijks leven veranderen en hoe jij daar een rol in kunt spelen.

Ontdek welke leuke activiteiten je kan beleven in Genk!

  • Kattevennen, Cosmodrome
  • Thor Park, EnergyVille
  • Thor Park, Thor Central
  • Nieuw Texas

 

Helaas, je hebt de cookies voor het tonen van externe inhoud niet aanvaard. Wil je toch weten wat hier te zien is? Pas dan je voorkeuren aan in onze cookieverklaring.

Familiedag zondag 17 maart

 

Hoorde je al van de Einstein Telescoop? Ontdek in Cosmodrome-Kattevennen hoe deze telescoop onze kennis van het universum zal vergroten. Beleef de toekomst van ruimteverkenning in de expo en neem een unieke reis door de kosmos in het planetarium. Laat je ook meeslepen door Prof. Bert Vercnocke's levendige uitleg over de werking van de telescoop.

vanaf 12 jaar  |  gratis inkom, met inschrijving  |  start je bezoek om 13u of om 14u30

 

 

Ben jij tussen 8 en 13 jaar? Vul dan je rugzak met de gekste hersenkronkels en kom naar de Kinderuniversiteit. Laat je onderdompelen in het energieverhaal van onze onderzoekers tijdens leuke lezingen en workshops.

8 tot 13 jaar  |  inschrijving verplicht  |  gratis

Benieuwd hoe de bewoners van “Nieuw Texas” en de “tuinwijk Waterschei” zelf meewerken aan deze energiepositieve woonwijken van de toekomst? Kom dan zeker naar dit bruisend wijkfeest met muziek, leuke demo’s, praktische energietips, maar vooral ook een nieuwe kijk op energie in een ongedwongen sfeer. Feest mee en laat je inspireren door de energiepositieve verhalen van de buurtbewoners.

voor jong en oud  |  gratis

Elektrische voertuigen spelen een belangrijke rol in het verminderen van lokale en globale emissies, waardoor de leefbaarheid in steden sterk verhoogt. Hoe kunnen de batterijen in elektrische voertuigen slim aangestuurd worden? Welke mogelijkheden zijn er? Welk onderzoek is in ontwikkeling? Bezoek EnergyVille tijdens het Energiefestival en krijg antwoord op al deze vragen en meer!

voor jong en oud  |  gratis  |  inschrijving nodig voor de lezingen

Flanders Technology & Innovation (FTI) brengt iedereen samen rond technologie en innovatie en is een motor van duurzame welvaart. Want alleen samen kunnen we de grote uitdagingen van de toekomst aanpakken. De behoeftes, vragen en bezorgdheden van de burger staan hierbij centraal. We geloven in de sterke vooruitgangskansen voor iedereen wanneer we scherp voor ogen hebben hoe en waarom we technologie en innovatie inzetten.

Industriedag dinsdag 19 maart

Laat je inspireren op de energiemarkt

Tijdens de energiemarkt maak je kennis met energie-oplossingen voor duurzame stadsontwikkeling en innovaties op het vlak van verwarming en koeling. Daarnaast ontdek je oplaadoplossingen voor duurzame mobiliteit en technologieën voor het opwekken van energie.

Ben je benieuwd hoe we jouw specifieke uitdagingen kunnen ondersteunen? Kom dan langs voor een persoonlijke brainstormsessie. Samen zoeken we naar een oplossing.

Innovatie- & wijkrenovatietours

We nemen je mee op een unieke innovatietour doorheen het Open Thor Living Lab op Thor Park. Je krijgt daarbij de kans om THOREAQ, de unieke testomgeving voor energietechnologieën, te bezoeken die voor de eerste keer open zal zijn voor het publiek.

Meer interesse in wijkrenovaties? Ga dan mee op wijkrenovatietour naar de sociale woonwijk Nieuw Texas en de tuinwijk van Waterschei waar momenteel de oPEN Lab renovaties  in volle gang zijn. We brengen daarbij ook een bezoek aan onze buren van Soltech.

Inschrijven voor beide tours is verplicht, meer informatie hierover krijg je na de aankoop van je dagticket.

Panelgesprek: Toekomstige uitdagingen voor de energieflexibiliteit

Van 11.30 tot 12.15u vindt een panelgesprek plaats rond energieflexibiliteit. Wat zijn de voornaamste bronnen van flexibiliteit die de komende jaren een rol gaan spelen? Waarom is flexibiliteit zo essentieel in het elektriciteitsnet? En welke opportuniteiten brengt dit met zich mee? In dit panelgesprek proberen we een antwoord te formuleren op al jouw vragen.

Sprekers: Helena Gerard, Activity Leader, VITO-EnergyVille; David Zenner, Head of Customers, Elia; Lieven Degroote, Afdelingshoofd Netwerkontwikkeling, Fluvius

Praktisch
Waar: Thor Central, Thor Park 8310, 3600 Genk
Wanneer: 19 Maart 2024, 09.00-14.00

Koop je ticket