Even op adem komen in het midden van de stad? Dat kan perfect in het Molenvijverpark, een groen rustpunt van 10 ha groot aan de lengteas van de Dorpsvallei.

Het Molenvijverpark dankt zijn naam aan de vijver langs de oude watermolen, die nu een restaurant is. Wegdromen met een goed boek, eendjes voeren, uitblazen op een bankje, picknicken aan de design tafels van Camp Carré …

Ontdek ook zeker de schommelinstallatie "Swinging outside the Lines"!

 

Picknicken aan Camp Carré

Picknicken in het mooiste park van Genk? Het kan!

Vormgeefster Linde Hermans toverde één locatie in het park om tot 'Camp Carré'. Je kunt hier in groep een gezellige barbecue houden aan een design picknicktafel. Sjouw je liever niet zelf met eten en materiaal? Bestel een picknickmand, boordevol Genkse (multi)culinaire specialiteiten.

Waar?

Het Molenvijverpark maakt deel uit van het stadspark aan de Molenstraat, dat je vrij kan bezoeken.

In het zonnewijzerpark, een ander deel van het Genkse stadspark, vind je 12 zonnewijzers. Ze leggen de link met wat er te zien en leren is in het Heempark en Kattevennen. Kunst en wetenschap reiken elkaar hier de hand.

Naast het M Hotel, aan de rand van het stadspark, staat een oude watermolen. In dit stukje geschiedenis dineer je heerlijk.

Langs de Molenstraat is het park omzoomd met verschillende prachtige villa’s (nrs. 68 tot 86). Ga op zoek naar de markante villa ‘La Maison Blanche’ (nr. 80), ooit het huis van kunstschilder Armand Maclot.