Dit is Praneetha. Praneetha komt uit Sri Lanka. Ze woont al 18 jaar in België en is gelukkig getrouwd met haar Belgische man. Samen hebben ze drie kinderen. Toen Praneetha 18 jaar geleden in Genk aankwam is ze Nederlandse lessen gaan volgen. Hier maakte ze vrienden en werd ze door de Genkenaren met open armen welkom geheten. Een multiculturele samenleving is enorm verrijkend volgens Praneetha. Zo leert ze de verschillende tradities en gewoontes kennen. 

Toen ze pas in Genk was, kwam ze naar het Molenvijverpark. 

“Direct had ik mijn hart verloren aan de mooie natuur hier. Het kleine brugje, de dennenbomen, de zonnewijzers en de vijvers met de eendjes.”

Nu, 18 jaar later, komt ze hier nog regelmatig met haar gezin om te genieten van de mooie natuur. Het is helemaal anders dan haar geboorteland. Sri Lanka is een eiland in de Indische Oceaan. Het eiland heeft een peervorm en ligt onder India. Sri Lankanen zeggen dat het de parel van de Indische Oceaan is. Het bestaat voor een groot gedeelte uit kustvlaktes. Alleen in het noordelijke en het centrale gedeelte van het eiland zijn er bergen. 

Praneetha denkt nog vaak aan de prachtige natuur van Sri Lanka, de lange goudkleurige stranden, de heldere azuurblauwe zeeën, de kliffen in het zuidwesten en lagunes in vele andere gebieden. Ondanks dat Praneetha van een tropisch land komt, met een gemiddelde temperatuur van 27 graden, houdt ze enorm van de winterkou en de prachtige kleuren van de herfst hier in Genk.

Praneetha