Dit is Rokia. Ze is geboren in Casablanca en in 2007 naar België gekomen met haar Belgische man. Eerst woonde ze in Kortrijk maar daar vond Rokia het niet fijn. 

Ze leerde een mevrouw uit Genk kennen, kwam een paar keer bezoek en vond Genk vanaf de eerste minuut heel mooi. Rokia heeft hier een appartement gevonden. Ze is hier komen wonen en niet meer weggegaan. Genk is helemaal niet hetzelfde als Casablanca volgens Rokia. Casablanca is heel warm. Er zijn veel mensen en heel veel gebouwen en bijna geen groen. Genk is mooi groen met veel natuur en mooie parken zoals het Molenvijverpark. 

“Ik kom graag naar het Molenvijverpark. Ik kan genieten van even alleen te zitten met een glaasje thee en zonnebloempitjes. Ik kijk naar het water. De eendjes, zwanen en mensen die voorbijkomen brengen mij tot rust.” 

Met vriendinnen gaat ze wandelen in het park en haar familie laat ze ook steeds het park zien. Zelfs op regendagen komt Rokia zonder paraplu naar het Molenvijverpark om naar de fontein te kijken.

Rokia