Bewegen heeft een positief effect op je gezondheid. Dus waar wacht je nog op; hup met die beentjes! Hier alvast 5 sportieve tips; om alleen te doen of samen met mama en papa.

Belangrijk: ook bij activiteiten in de buitenlucht is het belangrijk om zorg te dragen voor elkaar. Hou afstand en draag een mondmasker waar nodig. Is het druk? Kom op een ander moment terug en blijf steeds in je bubbel.

Skatepark

Het skatepark in het SportinGenk Park is bestemd voor beginnende en gevorderde skateboarders, inline skaters, steppers en BMX'ers. Hier kan je je echt uitleven. Genk heeft nog een megacool skateparcours, namelijk aan de Dieplaan (onder het viaduct aan de Hooiplaats). Dit is maar liefst 1500 m² groot.

Kinderjungle

Ben je tussen 6 en 12 jaar? Dan kan je gaan klimmen en klauteren in de Kinderjungle in het SportinGenk Park. Probeer het parcours maar eens af te leggen zonder de grond te raken! Op het einde spring je op een kabelbaan van 30 meter lang.

Bikepark

In Kattenvennen ligt een parel van een bikeparcours. Jonge mountainbikers en BMX'ers krijgen hier de ene uitdaging na de andere voorgeschoteld. De toegang is helemaal gratis, dus je kan je stunts hier naar hartenlust komen oefenen. Het Bikepark bevindt zich links van de Twinstone Lodge.

Van eitje tot vlinder

Van eitje, over rups naar vlinder. Duik het bos aan het SportinGenk Park in en ontdek het Vlinderpad. Een toffe route van 700 meter met allerlei vaardigheidsoefeningen. Stap voor stap word je een echte vlinder! Heel leuk voor kleuters, samen met mama en/of papa erbij.

Sportbox en sportweide

Middenin het sportbos in het SportinGenk Park ligt een mooi stukje groen: de sportweide, ideaal voor elke sport die een zachte ondergrond kan gebruiken. Vooraan in het sportbos vind je dan weer een sportzone met harde ondergrond. Deze omheinde sportbox is geschikt voor een partijtje basket, volley, voetbal, ... maar ook andere workouts kunnen hier. De zone is tot 22.30 uur verlicht.