Vijf leuke activiteiten met kids

Het is het moment bij uitstek voor leuke boswandelingen en avontuurlijke trektochten met je gezinsbubbel. Grijp je regenlaarzen en regenjas en trek er samen met de kids op uit.

Belangrijk: ook bij activiteiten in de buitenlucht is het belangrijk om zorg te dragen voor elkaar. Hou afstand en draag een mondmasker waar nodig. Is het druk? Kom op een ander moment terug en blijf steeds in je bubbel. 

Laarzenpad

In het Heempark vind je deze gezellige belevingswandeling op kindermaat die je door moerassen en natte hooilanden leidt. Trek dus zeker je regenlaarzen aan!

Meer info

C-mine expeditie

C-mine expeditie start 6 meter onder de grond met tal van verrassende installaties en speciale effecten. Tenslotte eindigt de expeditie met beklimming van de gigantische en authentieke schachtbok op het plein. Die is meer dan 60 meter hoog!

Ga je deze uitdaging aan? Neem dan een mondmasker mee zodat we de veiligheid kunnen garanderen bij het kruisen op de trap.

Meer info

Bokrijk: gratis wandelen in het Openluchtmuseum

Het Openluchtmuseum in Bokrijk is terug geopend als een volwaardig openluchtmuseum. Neem je kids mee op een wandeling in het verleden en laat de gastheren- en vrouwen jullie verwelkomen. Je kan ook terug leuke workshops doen in het atelier.

De gratis speeltuin is dagelijks geopend van 10u tot 18u.

Tickets moeten online gereserveerd worden.


Meer info

Stokkenmanroute

Bezoek de Stokkenmannen en leer alles over het netwerk van de bomen in het bos in Kattevennen.

Het verhaal- en spelboekje kan je vinden aan het Bezoekersonthaal van Kattevennen. Zo ontdek je onder andere de drie dansende vriendjes SIR, TAK en KI. Ook CORNET is van de partij, hij ligt languit op de grond met zijn houtblazer dus pas op dat je niet over hem struikelt!
Leer ook de andere Stokkenmannen kennen, want ze wachten op je!

Meer info

Mapico in het Sportbos

Trek door het sportbos en maak leuke oefeningen die zowel je denkvermogen als je fysieke vaardigheden op de proef stellen. Op speelse wijze leren kinderen zelf beslissingen te maken en verantwoordelijkheid te nemen.

De oefeningen zijn gratis en reserveren is niet nodig.

Meer info