Stijn Van De Voorde - Video killed the video star

Thursday 8 May van 20:30 tot 22:00
Theatervoorstelling Tekst en muziektheater

In 2025 vieren we de 50ste verjaardag van ‘Bohemian Rhapsody’, volgens velen de eerste échte moderne videoclip. Een mijlpaal, al doken er in de voorgaande decennia ook reeds enkele opvallende creaties op.

Stijn Van de Voorde maakt een nieuwe voorstelling over dit fascinerend onderdeel uit de muziekwereld: de videoclip. Stijn weet iets over tijdloze muziek, maar wat maakt een videoclip tijdloos? En waarom zijn clips die de tand des tijds niet overleefden minstens zo boeiend?

Van het belang van MTV op de muziekindustrie en de vaakst voorkomende clichés in clips uit de jaren 80 tot het geheime ingrediënt in ongeveer elke Taylor Swift-videoclip. Er valt iets te vertellen over ‘music videos’.

Stijn praat met figuren als Brian Johnson (AC/DC), Paul Stanley (KISS) en Andy McCluskey (OMD) over de pioniersjaren van de videoclip, maar ook de huidige generatie komt ruimschoots aan bod. En natuurlijk regisseert hij ook zijn eigen videoclip op de vaakst voorkomende videoclip-locatie ter wereld.

Verwacht je aan een zeer visuele voorstelling, met veel boeiende klank en (soms bizar) beeld. Exclusieve interviews met wereldsterren, gewaagd empirisch onderzoek én een dolfijn in een zetel.

 

Website: https://www.stijnvandevoorde.be/

Instagram:  https://www.instagram.com/stijnvandevoorde/ 

Facebook:   https://www.facebook.com/stijnvdvoorde  

Twitter:       https://twitter.com/stijnvdvoorde  

Plan je bezoek

Deze voorstelling wordt niet door C-mine geproduceerd. Heb je een ticket voor deze voorstelling gekocht en kan je niet naar de voorstelling komen? Dan is er geen terugbetaling, omruiling of C-mine voucher mogelijk. Als je een ticket koopt, ga je akkoord met de algemene voorwaarden voor de ticketverkoop.

Algemene voorwaarden ticketverkoop

C-mine cares

C-mine is een open huis voor iedereen. Heb je een vraag of opmerking, of wil je iets melden? Dat kan via c-minecares@genk.be.

Safe.r Space

Adres

C-mine C-mine 10, 3600 Genk

Mogelijk heb je ook interesse in deze zien & doen