Wie Genk bezoekt, kan niet langs C-mine. Dit creatieve nest ademt een unieke sfeer uit. Op de voormalige mijnsite van Winterslag gaat respect voor het industrieel verleden hand in hand met hedendaagse, artistieke bedrijvigheid.

Zowel in als rond de voormalige mijngebouwen is er heel wat te doen. Ken je bijvoorbeeld C-mine expeditie, een ondergronds belevingsparcours? Een aanrader voor wie het rijke mijnverleden van Genk wil ontdekken!

Ontdek ook het indrukwekkende programma theater, dans, muziek, comedy, film, workshops, lezingen, festivals,… voor de hele familie. In de zomer geniet je zelfs van jazzconcerten onder de schachtbok! In de exporuimtes van C-mine kan je het jaar rond genieten van hedendaagse tentoonstellingen van lokale talenten en internationale namen.

Het indrukwekkend gerestaureerde Energiegebouw is het kloppend hart van C-mine. Je vindt er onder andere het C-mine bezoekersonthaal waar je terecht kan met al je vragen over de site én over wat er in Genk en omgeving te beleven valt.