Op een boogscheut van C-mine, gelegen aan de Vennestraat, ontdek je de Hoefstadstraat. Een duurzame ader nabij de Stiemerbeekvallei.

 

Groen, groener, groenst

De Tuin van Betty

De tuin van Betty is een groene schat in de Hoefstadstraat. Een plek waar dingen op poten worden gezet en waar mensen uit de buurt tuinieren. Ga gerust een kijkje nemen bij dit lokaal initiatief. Mee tuinieren? Dat gaat, de locals helpen je op weg. Wist je dat de tuin van Betty haar naam te danken heeft aan Betty Peeters die in haar platenzaak de eerste singles verkocht van Rocco Granata’s wereldhit ‘Marina’? De tuin was voorheen in het bezit van Betty en haar man Jean. De tuin van Betty is zaterdagvoormiddag (1ste van de maand) geopend van 9-12 uur, bij droog weer.

Meer informatie

 

 

Eetbare Tuin

Proeven van de natuur? In de eetbare tuin kan je dit letterlijk nemen. Elk blad of elke bloem van het rijke planten- en kruidenassortiment dat je hier kan vinden, is bruikbaar om een bord te dresseren. Ontdek deze verborgen parel in de duurzame Hoefstadstraat. Ideaal om te combineren tijdens je uitje naar de versmarkt op de Vennestraat. De eetbare tuin bevindt zich achter Rosendal.BRØD. en is gratis te bezoeken tijdens de openingsuren van Rosendal.BRØD.

Meer informatie.

 

Zaterdagtip!

Wij helpen je alvast opweg...

  • 8 uur: Aankomen op C-mine. Parkeren doe je gratis ondergronds aan C-mine. Van hieruit start je de dag.
  • 8.30 uur. versmarkt @Vennestraat. Wandel verder op de Vennestraat over de versmarkt. Drink een koffietje in een van de vele leuke zaakjes. Wandel tot het einde van de markt tot de kruising van de Hoefstadstraat .
  • 9 uur: Bio markt. Hier shop je tal van unieke lokale producten.
  • 10 uur: De tuin van Betty. Hier kan je iedere eerste zaterdag van de maand mee tuinieren met locals.
  • 12 uur: Lunch @Rosendal.Brod. Geniet van een heerlijke boterham met bloemen uit de eetbare tuin. Neem na je lunch zeker een kijkje in de eetbare tuin.
  • 13 uur Selfietime #groetjesuitGenk. Je kan dit kunstwerk ook ontdekken in de Hoefstadstraat. Vinden jullie het?
  • 13.30 uur: wandelen langs de Stiemerbeekvallei. Klaar voor een wandeling langs de Stiemerbeekvallei? De Hoefstadstraat is een ideaal startpunt hiervoor.
  • 18 uur: And Relax. Proef van de Genkse keuken in een van de vele leuke restaurants!

 

 

Bio markt

Hier shop je microgreens, ambachtelijke kazen of een mandje bio groenten en fruit. Tijdens de bio markt kan je diverse ontdekkingen doen worden waar het product steeds op de eerste plaats komt. De bio markt gaat elke zaterdag van 8 tot 14 uur door.

Meer informatie

 

Versmarkt

Elke zaterdag van 8 tot 13 uur kan je in de Vennestraat  terecht voor de versmarkt. Hier shop je een divers aanbod aan textiel, voeding en andere artikelen. Multiculturaliteit verzekerd ! Voedingskramen primeren op deze versmarkt.