Werelds koken met een duurzame, creatieve en gezonde
gerechten met een Genkse insteek en lokale ingredienten
tijdens takeaway, catering en kookworkshops.
“Paneer makhani een lievelingsgerecht in onze keuken.
Het is een typische vegetarische Indische curry,
maar dan op z’n Genks. Ik maak elk jaar zelf passata
van de San Marzano tomaten waarvan de Genkse
Manuela Rotilio elke zomer hele ladingen naar Genk laat
komen. Voor groenten en verse kruiden ga ik naar de
wekelijkse markt. Andere kruiden koop ik in de Turkse
of Aziatische winkel in Genk”, zegt Simona Bussé van
Mundo Rico.

Paneer Makhani

Nodig?
  • 1 ui
  • 4 teentjes look
  • 1 duimbreedte gember
  • 1 fles huisgemaakte passata van san marzano tomaten van Manuele Rotilo (of 4 tomaten)
  • 1 el komijnpoeder en 1 el garam masala
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 mespunt asafoetida (optioneel)
  • zout naar smaak
  • handvol erwtjes (diepvries, vers of blik)
  • 250 gram paneer of halloumi
  • 2 el yoghurt
  • verse koriander om af te werken

Bereiding?

  • Snipper ui, look en gember fi jn en bak in olie
  • Voeg de kruiden toe en bak droog
    tot de aroma’s vrijkomen
  • Voeg de passata of tomaten toe
    en laat even sudderen
  • Erwten toevoegen
  • Snij de paneer in blokjes en bak ze
    even in de pan en voeg bij de curry
  • Roer de yoghurt erdoor, breng op smaak met zout
  • Werk af met verse koriander

Mundo Rico
Vogelzangstraat 2, 3600 Genk
www.mundorico.be