Top 5 dingen om te doen in Genk

Ine Nemeth

Absolute must in Genk – voor jong en oud – is een uitgebreid bezoek aan C-mine maar ook Bokrijk, Kattevennen en Thor Park laten niemand onberoerd. Inspiratie nodig? Check deze 5 hotspots en zomerse activiteiten!

1. C-mine expeditie: belevingsparcours op hoog niveau
Een interactief parcours dat 6 meter onder de grond begint en eindigt op een hoogte van meer dan 60 meter? Welkom bij C-mine expeditie, een reis op en door de voormalige steenkoolmijnsite van Winterslag. Vergeet de VR-beleving niet!

1
 

2. Dwars door het water fietsen in Bokrijk
Op zoek naar een bijzondere ervaring? Fiets eens dwars door een vijver. Fantastische selfies én verrassende blikken van toevallige passanten verzekerd! Geïntrigeerd? Fiets als de weerga naar fietsknooppunt 91.


1

3. Picknicken in een kunstwerk van cortenstaal in Kattevennen
Picknicken is in Kattevennen pas écht een belevenis. Daar kun je namelijk je picknickmand nuttigen in een sculptuur van cortenstaal. Kunstig en smakelijk tegelijk. Geen zin om met je mand te sleuren? Bestel er één online en ze zal voor jou klaar staan.


1

4. Thor Park: hotspot voor technologie en gastronomie
Thor Park is een technologiepark in volle ontwikkeling maar tegelijkertijd ook een unieke toeristische hotspot. Ga tafelen op de Food Plaza of bouw ‘steenmannetjes’ op weg naar de top van een terril. Wandelen? Er zijn 11 uitgestippelde wandelroutes!
1

5. Multiculinair genieten in de Vennestraat
De wonderlijke smeltkroes die Genk is, proef je nergens beter dan in de Vennestraat, vlakbij C-mine. Ook wel de lekkerste straat van Genk genoemd. Je vindt er cafés en zuiderse eethuisjes met een ziel.

1