Heb jij de 'rolkriebels' al te pakken? Via de bewegwijzerde skeelerroute skate je langs de mooiste plekjes van Genk.

 

Da's Genk beleven op een andere manier

Skeeleren ofwel het schaatsen op schoenen met een reeks wieltjes eronder. Het lijkt lang geleden maar het is terug he-le-maal in. En ja, Genk, heeft sinds kort een eigen Skeelerroute.

Je start aan parking 2 aan C-mine , aan Sport Vlaanderen Genk of aan het SportinGenk park. Vanaf hier stippel je op het startbord je traject uit. Je kan kiezen voor een korte route van ongeveer 20 km of een lange route van ongeveer 34 km. Geen GPS of kaart meer nodig, onderweg wijzen pijltjes je de weg. 

Je skate langs C-mine, LABIOMISTA, Stadion Racing Genk, Thor ParkMolenvijverpark en natuurreservaat De Wijers. Ideaal om uit te blazen en ergens iets te drinken!

Voor de skeelerroute heb je niet veel nodig behalve je skeelers, bescherming en je gezond verstand.

OPGELET : Het fiets, skeeler en wandelpad richting de terril zal van 30/06/2022 tot 12/07/2022 jammer genoeg niet toegankelijk zijn. Wel zal er ter plaatse een omleiding aangegeven staan!

Plan je route

Waar?
  • Startplaats: C-mine (GPS: Evence Coppéelaan 91, parking 2).
  • Verbindingstrajecten naar de route:
    • Sport Vlaanderen Genk (GPS: Kattevennen 15).
    • SportinGenk park (GPS: E. Van Dorenlaan 144)
Bewegwijzering route?

Volg de bordjes voor het parcours van 20 km of 34 km of download de route hier. Zowel de korte als de lange Skeelerroute heeft de vorm van de lus, je komt dus telkens aan op de plek waar je vertrekt.

Nog niet voldaan? Het volledige traject hangt vast aan de skeelerroute van Hasselt. Op de startborden staat het traject uitgetekend. Skeeleren van Genk naar Hasselt op de mooiste wegen?  Het kan!

Tijd om je skeelers aan te trekken...

*LET OP: omwille van de werken aan de tuikabelbrug in Godsheide is de rode route - wat de verbinding vormt tussen de route van Genk met Hasselt - gesloten tot april 2022.  Meer info over de werken kan je terug vinden op de website van de Vlaamse Waterweg*

Raak geïnspireerd en stap zelf op de skeelers