27 September 2022

In Genk shop je ambachtelijk, lokaal en duurzaam. Ben je een designliefhebber? Wandel zeker eens door de Molenstraat en de Vennestraat. Droom nu al van je nieuwste outfit, onze stad heeft heel wat te bieden voor de fashionistas onder ons. Nog even nagenieten van je bezoek aan onze stad doe je natuurlijk door een Genks streekproduct te kopen!


1. Ambachtelijk vakmanschap

BRAUW is een hotspot voor iedereen met goesting om kwaliteitsbier te maken en te smaken. In deze stadsbrouwerij word je ondersteund met gedegen vakkennis en met toegang tot hun professionele brouwinstallatie om je eigen biertje te creëren. In de winkel of webshop van BRAUW vind je tal van originele, in Genk gebrouwen bieren terug waarmee je iedere bierliefhebber kan verrassen. 

BRAUW

Marylène Madou

Dit label combineert de passie van Marylène voor tekenen en schilderen met haar passie voor mode en interieur. Iedere print wordt met de hand getekend door Marylène. Er worden uitsluitend biologisch afbreekbare kleurstoffen gebruikt. Haar unieke ontwerpen hebben al geleid tot succesvolle samenwerkingen met o.a. JBC en La Bottega.

Marylène Madou

Maison GMG

Dit maatwerkatelier wilt vrouwen kleden naar hun lichaam. Het GMG-team bruist van passie voor ambacht. Ze bundelen hun krachten om de perfecte snit en look te vinden voor elke vrouw en hebben de nodige ervaring en kennis om de kwaliteit te leveren die elke meesterkleermaker verwacht.

Maison GMG

Gepetto

Gepetto is niet alleen het gezellige koffie- en eethuis  van Eline en Thomas, Thomas is ook een erkende theesommelier. Hier vind je meer dan 25 exclusief samengestelde theemengelingen. Je kan hun theesamenstellingen ook vlot bestellen via hun webshop.

Schoenmaker Saki

Waarom zou je een paar schoenen,  die super comfortabel zitten, weggooien omdat er iets stuk aan is?  Een vakkundig schoenmaker heeft die in een wip opgeknapt. Zo kan jij nog een tijdje langer genieten van die fantastische schoenen.

Saki

Koek en Brood

Deze artisanale bakkerij specialiseert zich in zuurdesembroden, handgerolde viennoiserie en seizoensgerichte patisserie. Bakker Cedric Martens grijpt met technieken van het heden terug naar de natuurlijke, authentieke smaak van het verleden. Het proces van een brood bakken duurt langer, maar de smaak en duurzaamheid, dat loont.

Koek en Brood

2. Creatieve hotspots

Galleriet

Gilberte Claes is de stuwende kracht van deze galerie in de Vennestraat. Het multicultureel karakter van deze straat en de ligging, vlakbij C-mine, sturen de activiteiten van de galerij. De uitgesproken Scandinavische affiniteit is een tweede inspiratiebron voor de werking van Galleriet.

Oja

Oja van architecte Denise Gielen staat voor een verrassende en dynamische collectie van (kunst- en designobjecten, inspirerende juwelen en originele accessoires, gaande van keramiek en textiel tot leder- en papierwaren.

Oja

The Gallery

De Molenstraat is de creatieve grond voor The Gallery, de tentoonstellingsvrijtempel voor individuele kunstenaars, studenten, kunstkringen en beoefenaars van kunstambachten.  Door het steeds wisselende aanbod blijft het een interessante plaats om regelmatig te bezoeken.

The Gallery

3. Shop till you drop

Genk heeft heel wat te bieden voor de fashionistas onder ons.

June in the City

In deze 'multi-merkenboetiek' vind je hoofdzakelijk Belgische merken zoals Bellerose, Kunoka, Nathalie Vleeschouwer, XSA,…

June in the City

Blush Company

Blush Company is het ‘modesnoepwinkeltje’ van oprichtster Kim die wekelijks zorgt voor nieuwe betaalbare collecties damesmode, accessoires en leuke interieurdecoraties.  Ben je op zoek naar die ultieme BOHO-look? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Blush Company

Blue System

Blue System staat garant voor trendy, originele kleding- en accessoiremerken die samen een drop dead outfit vormen voor alle dagen of voor wanneer het net iets meer mag zijn. Merken als Fake Fur, Max Mara, 120% Lino en Closed staan garant voor een trendy en stijlvolle outfit.

Blue System

Lanoo

Al meer dan 30 jaar staat Lanoo bekend voor haar ruim assortiment van exclusieve topmerken. Inmiddels zijn er twee winkels, een dames- en een kinderwinkel. Bij Lanoo Plus kan jij jouw ideale outfit samenstellen, puttend uit de unieke collecties van bv. Hale Bob, Gigue, Caroline Biss, Caliban, Aldo Martins,...

Lanoo

4. Shoe-a-ho-lics

Schoenen Reyskens

Als je bij Schoenen Reyskens binnenstapt kan je er vanop aan dat je schoenen vindt die je als gegoten zitten, zelfs als je niet de gemakkelijkste voeten hebt. Hier worden je voeten immers gemeten in de lengte en in de breedte.

Schoenen Reyskens

Schoenen Renzi

Een kleine schoenmaat? Dan is de kans groot dat je hemel en aarde moet bewegen om een stijlvolle damesschoen te vinden. Gelukkig ben je dan bij Schoenen Renzi in de Stalenstraat op het juiste adres. Zij hebben immers een groot aanbod aan toffe damesschoenen vanaf maatje 32.

Schoenen Renzi

V Di Ventura

Deze Italiaanse zaak biedt een uitgebreide collectie schoenen aan voor mensen met een kleine en grote schoenmaat. Je vindt ook een ruim aanbod aan schoenen in verschillende breedtematen. Modieuze sneakers, priemende pumps, stiletto’s, klassieke schoenen, keuze genoeg.

V Ventura

5. Genkse streekproducten

Koop lokaal! Wist je dat je in het C-mine bezoekersonthaal heel wat Genkse streekproducten kan kopen?

Limoncello Bongiorno

Vincenzo zijn doel was van meet af aan duidelijk: de lekkerste limoncello aan een zeer betaalbare prijs op de markt brengen. Wat elf jaar geleden begon met de ontwikkeling en het in de markt zetten van een nieuw kwaliteitsproduct, groeide uit tot een gevestigde waarde.

Limoncello Bongiorno

Genkse koekjes

Bakker Hugo Goiris uit de Vennestraat kreeg via vrienden afkomstig uit Italië, Griekenland, Turkije en ons eigen land oude recepten en ging aan het bakken. Het resultaat zijn de Genker koekjes die een weerspiegeling zijn van het multiculturele Genk.

Genkse koekjes

Genkse schachtbok

Dit bier wordt gemaakt op basis van een oud Genks recept en karakteriseert het mijnverleden van onze stad. Het is een blond biertje met een alcoholpercentage van zes procent. Het wordt verkocht in horecazaken in de mijnstreek en geserveerd tijdens evenementen.

Genkse schachtbok

Combineer je eindejaarsaankopen met een bezoek aan de schaatsbaan en pop-up Winterbar.

Schaatsbaan

Meer info