24 October 2023

De herfst is in het land. Tijd dus om van het herfstzonnetje te genieten op een mooi terras of knus binnen te genieten van warme hapjes en herfstige drankjes. En waar kan je dat beter doen dan in een toffe horecazaak? In dit blogartikel tippen we 5 eet- en drinkadresjes in Genk waar je gezellig kan proeven en vertoeven tijdens het herfstseizoen.


 

Soep Affaires

Nu de dagen stilaan wat kouder worden, houdt Soep Affaires je graag warm. Deze soep- en foodbar in de Winterslagstraat in het Genkse centrum serveert dagelijks vier huisgemaakte soepen. Daarnaast biedt dit eet- en drinkadresje ook verschillende pasta’s, salades, gegarneerde boterhammen en andere gerechten aan. Een zoetekauw hoeft ook niet op de honger te blijven zitten dankzij de lekkere desserts. En wie het graag thuis knus maakt, kan gebruikmaken van de afhaalservice.

Kozi Koffiebar

Zin in een cosy setting? Dan moet je bij Kozi Koffiebar zijn, gelegen in de Rootenstraat aan Shopping 2. In deze zaak ontvangen de zaakvoerders, een moeder en dochter, je met open armen. Ga voor een warme kop koffie, een heerlijke cappuccino of een speciale koffie met een leuke twist. Een stuk taart of gebak maakt het geheel helemaal af.

Dis & Dat

Dis & Dat is een huiselijke breibar in de Genkse Stationsstraat. Hier kan je samen met eigenares Nadia aan het breien slaan en een prachtige sjaal of trui maken van wol. Geen breitalent? Geen zorgen! Je kan ook gewoon bij Dis & Dat aanschuiven voor een dagverse maaltijd of een lekker drankje. Wanneer de herfstzon zich laat zien, is het bovendien extra gezellig vertoeven op het terras al is er binnen ook heel wat zitruimte voorzien.

Norma

Geen fan van herfstweer? Trek dan naar Norma en maak een mentale reis naar Italië. Norma brengt de Italiaanse keuken naar de C-mine site. Je proeft er van traditionele gerechten, terwijl je geniet van een familiale sfeer. Op en top vakantiegevoel dus! Bovendien kan je een etentje bij Norma combineren met een bezoek aan C-mine, een culturele site die heel wat te bieden heeft.

Limonata Bar

Een ontbijt- en brunchzaak die zeker de moeite waard is om deze herfst te bezoeken, is Limonata Bar aan de Stalenstraat. Hier proef van je een traditioneel Turks ontbijt of geniet je van een lekkere Oosterse brunch. Want zeg nu zelf, als de temperaturen dalen smaakt een Turkse thee eens zo lekker, niet waar?