stiel-weekend

Trots op Genks vakmanschap

Gepassioneerde makers vertellen je met veel enthousiasme hun verhaal tijdens het stiel-weekend.

Ze zetten hun deuren open op zaterdag 27 augustus van 13u00 - 18u00 en op zondag 28 augustus van 13u00 - 16u00. Benieuwd wie je kan bezoeken en welke ambachten worden uitgelicht? Hieronder vind je het overzicht. Bekijk ook zeker onze toffe tips en vervolledig zo je invulling voor het stiel-weekend.

Laat je volledig onderdompelen in het Genkse vakmanschap!

Makers

Genkse makers nemen je mee op sleeptouw doorheen hun ambacht en laten je kennismaken met lokale materialen en unieke technieken. Ze doen dit alles steeds met oog op duurzaamheid en kwaliteit, maar vooral met een groot hart voor hun stiel.

TIP: Krijg je er maar niet genoeg van? Maak er een totaalbeleving van: start je weekend met een wandeling over de versmarkt in de Vennestraat en Hoefstadstraat, haal vervolgens je picknickmand op gevuld met lokale lekkernijen en steek je neus eens binnen bij de verschillende vaklui.

Samenwerkingen

Om het stiel-verhaal verder te verspreiden en kracht bij te zetten, slaan verschillende makers de handen in elkaar. Hieruit ontstonden inspirerende samenwerkingen. Vaklui vinden elkaar, versterken elkaar en maken zich zichtbaar, dat is het doel van stiel!

 

TIP: stiel-collab

Het idee van deze stiel-collab is ontstaan vanuit een krukje dat houtbewerker Jordy Pattar heeft gemaakt. Dit krukje heeft Martine Geladi en Kathleen Bessemans geïnspireerd om hierop verder te werken en een eigen creatieve aanvulling hierop te maken. Dit totaalontwerp staat symbool voor de samenwerkingen tussen Genkse makers en is te bezichtigen in de C-mine shop. Deze collectors-items worden tevens te koop aangeboden.  

C-mine bezoekersonthaal
www.c-mine.be/c-mine-shop-praktisch

Kids

Iedereen is welkom op het stiel-weekend! Zo kunnen ook kinderen via de makers op een speelse en creatieve manier kennis maken met het Genkse vakmanschap.