Voor de allerkleinste en de meest ervaren Genkenaar: in onze stad valt er altijd wel wat leuks te beleven voor de hele familie.  

Lekker kuieren op één van de Genkse markten of schatten zoeken tijdens de wekelijkse rommelmarkt op zondag. Of bezoek één van de kermissen tijdens de zomer. Er worden er maar liefst vijf georganiseerd tijdens de vakantiemaanden in onze stad. Liever spelen in eigen buurt? Tuut tuut, daar komt de Speel’Bus aan. De hele zomer lang houdt hij 2 keer per week halt op een andere plaats in Genk. De mooiste Genkse pleintjes en parken worden omgetoverd tot gezellige spel- en ontmoetingsplaatsen voor jong en oud. We zetten strandstoelen en picknicktafels buiten, stallen het speelgoed uit voor de kinderen en genieten samen met de (groot)ouders van de zon, het gezelschap en leuke babbels. 

Er zijn ook heel wat wandelroutes op maat van kinderen. Zo kan je bijvoorbeeld op zoek gaan naar de Schatten van Vliegen in onze bibliotheek en in Bokrijk, of speuren naar dino’s in Kattevennen. Het Heempark organiseert een bomenspel, of je kan er leren voederbakjes voor vogels maken.  

Op zoek naar een creatieve familie-uitstap? Laat je inspireren door de Genkse landschapsschilders van weleer en installeer je aan één van de ezels in het Molenvijverpark, het Heempark of de tuin van het Emile Van Dorenmuseum. 

Zijn jullie een familie van speurneuzen? Dan is jullie expertise nodig in Bokrijk. Het dorp is in de ban van een mysterieuze stroper. Kunnen jullie hem vinden?