Wie wil winkelen in een sfeervolle en aangename omgeving, is in Genk op de juiste plaats. Genk telt immers verschillende handelscentra, ieder met zijn eigen karakter en sfeer.

Kom je naar onze winkels? Kom dan op minder drukke momenten: op maandag, dinsdag of 's ochtends en na 16 uur op andere dagen. Zo blijft het voor iedereen aangenaam shoppen.
Om voldoende mogelijkheid te voorzien tot spreiding van de inkopen, hebben we er ook voor gekozen om de koopzondagen te behouden.

Genk-centrum

Op zoek naar originele kledingzaken en bijzondere boetieks? Of wil je liever wat kuieren over één van de gezellige markten die Genk rijk is? Als je gaat shoppen in Genk, draag je best niet je hoogste stiletto's. Met maar liefst 400 winkels en 60.000 m² winkelpret is Genk een heerlijke Limburgse shoppingstad. En als het weer even tegenzit, bezoek je toch gewoon één van de drie overdekte shoppingcentra.

Shopping 1 is trouwens legendarisch: het is het allereerste indoor shoppingcentrum van België, al in 1968 opende het complex zijn deuren. Ook als de zon schijnt, is het de moeite om hier de sfeer even op te snuiven. Dit winkelcentrum werd trouwens in een nieuw jasje gestoken met een uitbreiding van tal van nieuwe winkels. Nog meer winkelkriebels? In Shopping 2, Shopping 3 of in de winkelstraten tussen de Grote Markt en het stadhuis vind je vast iets naar je zin.

Na het winkelen even uitblazen kan in één van de vele gezellige brasseries en als het mooi weer is, is hier en daar een terrasje meepikken een must. Ook de grote, knap gebouwde bibliotheek is een bezoekje waard.

Bovendien hanteren de nieuwe ondergrondse parkings lage parkeertarieven. In de parking van Shopping 1 wordt momenteel een actie aangeboden waarbij er anderhalf uur gratis mag geparkeerd worden. Gratis parkeren kan verder ook op wandelafstand op de Europalaan ter hoogte van het Molenvijverpark en op de parking van de Limburghal.