18 July 2023

De zomer is een geweldige tijd voor kinderen om te genieten van avontuurlijke en leuke activiteiten. Als je op zoek bent naar een bestemming die boordevol zomerplezier zit, dan is Genk de place to be! Met een scala aan spannende attracties en boeiende ervaringen biedt Genk tal van mogelijkheden om je kinderen bezig te houden. Van interactieve wandelingen en educatieve expedities tot kosmische avonturen en schattenjachten, Genk heeft voor elk wat wils. In dit blogbericht nemen we je mee op ontdekkingsreis door enkele van de meest opwindende zomeractiviteiten voor kinderen in Genk. Bereid je voor op een onvergetelijke en boeiende zomer!


Kattevennen - Een Wereld vol Ontdekkingen

 

Kattevennen is een betoverend natuur- en recreatiegebied dat boordevol avontuurlijke activiteiten zit. Hier kunnen kinderen genieten van de Stokkenmanroute, een interactieve wandeling die hen meeneemt door het prachtige bos en hen laat kennismaken met de mysterieuze Stokkenman.

 

Daarnaast is er de Beestige Boelwandeling, waarbij kinderen verschillende diersoorten kunnen spotten en meer te weten komen over de fauna en flora van de regio.

 

Voor jonge ruimteliefhebbers is het Planetenpad een absolute must. Dit educatieve wandelpad geeft kinderen de kans om ons zonnestelsel op schaal te verkennen. Ook kunnen ze hun zintuigen prikkelen op het Stenenpad, waar ze verschillende soorten stenen kunnen ontdekken en zelfs fossielen kunnen vinden.

 

Verder kunnen kinderen genieten van 360 graden films in de Cosmodrome, waar ze op adembenemende wijze kennis maken met de wonderen van het heelal.

C-mine Expeditie - Op Avontuur in de Ondergrondse Wereld

 

Voor de kleine avonturiers is de C-mine Expeditie een niet te missen ervaring. Deze unieke en interactieve ontdekkingstocht voert kinderen mee doorheen de voormalige mijnsite van Winterslag. Ze gaan op zoek naar verborgen codes, lossen raadsels op en ontdekken de geschiedenis van de mijnbouw op een speelse en educatieve manier. Deze expeditie is niet alleen leuk, maar ook een geweldige manier om kinderen bewust te maken van het industriële erfgoed van Genk.

Schatten van Vlieg - Een Speurtocht vol Magie

 

Voor gezinnen die houden van speurtochten en schattenjachten, biedt Genk het geweldige initiatief "Schatten van Vlieg". Deze zomerse activiteit, die plaatsvindt op verschillende locaties in de stad, nodigt kinderen uit om deel te nemen aan een betoverende zoektocht naar verborgen schatten. Gewapend met een schattenkaart en hun nieuwsgierigheid gaan kinderen op avontuur om de geheimen van Genk te ontdekken. Dit is een fantastische manier om kinderen actief en enthousiast te betrekken bij het verkennen van de stad en al haar wonderen.

Fun voor kids in Genk

 

Genk is een bruisende stad vol opwindende zomeractiviteiten voor kinderen. Met attracties zoals Kattevennen, waar ze kunnen genieten van de Stokkenmanroute, Beestige Boelwandeling, Planetenpad, Stenenpad en 360 graden films in de Cosmodrome, en de C-mine Expeditie die hen meeneemt op een avontuurlijke ontdekkingstocht door de ondergrondse wereld, zullen kinderen zich geen moment vervelen. Bovendien kunnen ze deelnemen aan de betoverende schattenjacht van "Schatten van Vlieg" en zo de magie van Genk ontdekken. Deze zomer belooft een onvergetelijk seizoen te worden vol plezier, avontuur en leren voor de jonge ontdekkers in Genk!

 

Dus, pak je spullen en maak je klaar om deze geweldige zomeractiviteiten voor kinderen in Genk te verkennen. Plezier en avontuur wachten op je!