18 July 2023

Genk, een bruisende stad in het hart van Belgisch Limburg, biedt een schat aan culinaire ervaringen voor fijnproevers. Met de zomer in volle gang is het de perfecte tijd om te genieten van heerlijke gerechten en prachtige omgevingen. In dit artikel delen we vijf fantastische plekken in Genk waar je kunt genieten van een zomerse eetervaring die je smaakpapillen zal verwennen.


Alice's Garden – Molenvijverpark

 

Stap binnen in de betoverende wereld van Alice's Garden Genk, waar heerlijke cocktails, smakelijke tapas en een weelderige tuin samenkomen. Deze charmante plek biedt niet alleen culinaire hoogstandjes, maar ook een scala aan wekelijkse evenementen, zoals yoga, brunches en live muziek onder de sterrenhemel.

 

Laat je verrassen door de uitgebreide selectie verfrissende cocktails die met zorg worden bereid en geserveerd in de betoverende atmosfeer van Alice's Garden. Of je nu kiest voor een klassieke cocktail of een creatieve mix, je zult genieten van de smaken en de magische ambiance die deze plek te bieden heeft. Proost op een zomerse avond en laat je betoveren door de unieke drankjes.

 

Verwen je smaakpapillen met de verrukkelijke gerechten die bij Alice's Garden worden geserveerd. De chef-koks bereiden de gerechten met verse ingrediënten en voegen een vleugje magie toe aan elk bord. Laat je culinair verwennen terwijl je geniet van de prachtige omgeving.

 

Alice's Garden bevindt zich in het prachtige Molenvijverpark in Genk. De openingstijden zijn als volgt: maandag tot en met donderdag van 11:00 uur tot 22:00 uur, en op vrijdag tot en met zondag van 11:00 uur tot 23:00 uur.

Vollebak Vennestraat

Stap deze zomer binnen in de bruisende en kleurrijke wereld van Vollebak Vennestraat in Genk. Vier zaterdagen lang wordt deze levendige straat omgetoverd tot een autovrije zone waar je volop kunt genieten van culinaire hoogstandjes en creatieve uitingen. Laat je zintuigen prikkelen en dompel jezelf onder in de smaken, geuren en geluiden van de Straat van de Zintuigen.

Van 19 augustus tot en met 9 september kun je elke zaterdag terecht in Vollebak Vennestraat om volop te genieten van een unieke culinaire ervaring. Laat je verwennen door de geuren van mediterrane kruiden die je van ver tegemoetkomen. De horecagelegenheden bieden authentieke soul food en hippe drankjes aan, waardoor je smaakpapillen worden verrast. Hier proef je de diversiteit van verschillende culturen en cuisines, allemaal op één plek.

Het feest in Vollebak Vennestraat gaat verder dan alleen eten en drinken. De straatanimatie en muzikale optredens zorgen voor een levendige en feestelijke sfeer. Terwijl je geniet van je maaltijd, word je omringd door kleurrijke kunst, artiesten en enthousiaste performers. Het is een echt volks, artistiek en culinair feest waar iedereen welkom is. Mis deze unieke ervaring niet en zorg dat je erbij bent!

Vollebak Vennestraat vindt plaats in 2023 op zaterdag 19 en 26 augustus, en 2 en 9 september vanaf 17:00 uur. De straat wordt autovrij gemaakt, waardoor je op je gemak kunt tafelen en de levendige sfeer kunt ervaren. Neem de tijd om rond te wandelen, de verschillende eetkraampjes te verkennen en te genieten van de diverse culinaire hoogstandjes die worden aangeboden.

Iedereen Donderdagt

Elke eerste donderdag van de maand, van mei tot en met september, kun je genieten van sfeervolle avonden in het bruisende stadscentrum van Genk. Tijdens Iedereen Donderdagt worden de straten gevuld met live muziek, terwijl de lokale horecazaken je verwennen met een scala aan happy hour-formules. Beleef de levendige atmosfeer, ontdek nieuwe muzikale talenten en geniet van heerlijke multiculinaire specialiteiten op de zuiderse sfeermarkt. Dit alles maakt van Iedereen Donderdagt een onvergetelijk evenement voor jong en oud.

De deelnemende horecazaken in Genk zorgen voor een sterk muzikaal programma tijdens Iedereen Donderdagt. Meer dan 20 liveoptredens per avond zorgen voor een feestelijke sfeer terwijl je door de straten wandelt. Ontdek nieuwe bands rond het kampvuur bij het podium voor Genks talent op het Sint-Martinusplein. Laat je verrassen door diverse muziekstijlen en geniet van de levendige ambiance.

Op de Grote Markt is er kinderanimatie tot 21:00 uur, zodat ook de jongste bezoekers zich kunnen vermaken tijdens Iedereen Donderdagt. Terwijl de kinderen zich amuseren, kan je rustig verpozen op de hippe terrassen en genieten van een ontspannen sfeer. Neem plaats op een terras, bestel je favoriete drankje en geniet van het levendige straatbeeld.

Iedereen Donderdagt vindt plaats op donderdag 4 mei, 1 juni, 6 juli, 3 augustus en 7 september, van 18:00 uur tot 23:00 uur.

Cocktails in de Winterslagstraat

Na een heerlijk diner in Genk-centrum is het tijd om te ontspannen en te genieten van verfrissende cocktails. In de levendige Winterslagstraat vind je WonderBar en Roots Bar, twee populaire bestemmingen voor cocktailliefhebbers.

Met hun gedeelde passie voor eten en ambachtelijke drankjes, hebben Shan en Stijn WonderBar tot leven gebracht. Door de eerste cocktailbar in Genk te openen, brachten ze iets nieuws en opwindends naar de stad. Samen met hun team van voortreffelijke bartenders hebben ze een fantastisch assortiment ambachtelijke cocktails en een selectie van gedistilleerde dranken en wijnen gecreëerd. Geniet van heerlijke cocktails en swingende muziek in deze "Alice in Wonderland" geïnspireerde bar! Stap binnen en laat je betoveren door de magie van WonderBar, waar cocktails en het wonderland samenkomen.

Bij Roots Bar neemt de cocktail een prominente plaats in op het menu. De gepassioneerde barmannen van Roots Bar hebben een onstuitbare drang om unieke smaakcombinaties te verkennen, ingrediënten te verbinden en dromerige creaties te bedenken. Ze bereiden zelfs hun eigen siropen en infusies, om de smaken perfect op elkaar af te stemmen. Hier wordt de kunst van cocktails naar een nieuw niveau getild. Naast de overheerlijke cocktails willen ze je graag warm maken voor hun verrukkelijke menu. Want wat is er beter dan genieten van smaakvolle cocktails met vrienden, terwijl er ook nog heerlijk eten op tafel staat?

Gelegen op de 5e verdieping van het Green Hotel, blijft Roots Garden Rooftop het best bewaarde geheim van Genk. Roots Garden is een sensationele plek waar je kunt genieten van zwoele zomeravonden met een cocktail in de hand, en dat alles met een adembenemend uitzicht op de Genkse skyline.

Thor Terrazza in Thor Park

Thor Terrazza is een trendy buitenzomerterras, gelegen bij restaurant Partaasch. Dit overdekte, regenbestendige en verwarmde terras bevindt zich te midden van eeuwenoude mijngebouwen en biedt uitzicht op de waterpartijen van Thor Park. Het is elke dag geopend, zeven dagen per week.

De unieke ligging tegen de majestueuze gevel van Thor Central in het groen, in combinatie met de kuipjes, ligstoelen en zitzakken op het grasperk, maken dit terras tot een echte hotspot.

Geniet van verrassende spirits en mocktails, apero bubbels en zomerse wijntjes. Proef ook van het zomerse aanbod aan gastro tapas bites, gegrild vlees, vis en schaaldieren, met diverse sidedishes. Dit alles wordt vergezeld door aanstekelijke lounge beats.

Het hippe zomerterras biedt ook deze zomer weer een prachtig uitzicht op de Stiemeerbeek vallei en de gevel van het prachtig gerenoveerde hoofdgebouw Thor Central van de koolmijn van Waterschei.

Thor Park is tevens ook de ideale uitvalsbasis voor een stevige wandeling of fietstocht door het groene hart van Limburg.

Culinair genieten in Genk

Genk is een stad vol smaakvolle verrassingen, vooral tijdens de zomermaanden. Of je nu wilt genieten van een rustige maaltijd temidden van de natuur, de bruisende sfeer van een openluchtmarkt wilt ervaren, of wilt ontspannen met een cocktail met uitzicht op de stad, Genk heeft voor elk wat wils. Dus, waar wacht je nog op? Verken deze vijf geweldige eetplekken en laat je smaakpapillen verwennen met de heerlijke smaken die Genk te bieden heeft.