18 September 2023

De herfstvakantie in Genk belooft weer een spannende en betoverende tijd te worden, met een scala aan activiteiten voor alle leeftijden. Van een magische lichtshow tot een avontuurlijk universum en een diepe duik in de sterrenhemel, Genk heeft het allemaal. In dit blogbericht nemen we je mee door de hoogtepunten van de herfstvakantie in Genk.


Vurige Vijvers: een betoverende herfstbeleving

Maandag 30 oktober tot en met vrijdag 3 november, van 17:00 uur tot 23:00 uur

Vurige Vijvers, de vijfde editie van dit betoverende evenement, transformeert het Molenvijverpark in Genk in een wereld vol licht en vuur. Het belooft een buitengewone ervaring te worden voor zo’n 40.000 verwachte bezoekers.

Hoogtepunten van Vurige Vijvers:

  • Vuurland: Ontdek de volkse sfeer en betoverende vuurkunst.
  • Schemerland: Laat je meenemen door magische lichtinstallaties.
  • Vuurdorp: Proef heerlijke hapjes en drankjes in een gezellige setting

Tickets zijn hier beschikbaar. Volwassenen betalen 8 euro, kinderen t.e.m. 3 jaar mogen gratis binnen. Heb je recht op een Verhoogde Tegemoetkoming? Koop dan je ticket aan de balie van C-mine. Een ticket kost dan 4 euro.

Gneistan: een magisch universum

Zaterdag 28 oktober tot en met zondag 5 november, van 10:00 uur tot 18:00 uur (ticketbalie en shop tot 17:00 uur geopend)

Laat de sombere herfstdagen achter je en stap binnen in een betoverend avontuur op C-mine. Hier neemt de nieuwsgierige en onverschrokken denker Gneis je mee naar zijn uitgestrekte werkplaats, waar hij op zoek is naar een bron van vrije energie, die voor iedereen toegankelijk is. Volg de Gneiswijzer, waag je in een krachtige schacht, ontcijfer de sterren en daal af naar de betoverende diepten van dit magische universum.

Praktische informatie voor Gneistan:

  • Toegangsprijzen: Volwassenen (vanaf 12 jaar) - 13 euro, kinderen (4 tot 12 jaar) - 9 euro, Kinderen jonger dan 4 jaar - gratis.
  • Toegankelijkheid: Beperkt toegankelijk voor rolstoelen, let op lichtflitsen (epilepsie), buggy's worden niet aanbevolen.

Koop je tickets voor Gneistan NU via deze link.

Kattevennen: sterrenkijken, natuur en muziek

Sterrenkijken in de nacht

 

Vrijdag 27 oktober: sterrenkaart workshop

Op de eerste avond van het evenement staat de workshop "Sterrenkaart" centraal. Hier leer je de kunst van het oriënteren op de nachtelijke sterrenhemel aan de hand van een sterrenkaart. Astrorangers zullen je begeleiden bij het herkennen van sterrenbeelden en hemellichamen. Als de lucht helder is, kun je de avond afsluiten met waarnemingen in de sterrenwacht.

Tip! De toegang tot deze avond is gratis, een plekje te reserveren wordt wel aangeraden. Je hebt de keuze qua startuur om 19:30 uur, 20:30 uur, 21:30 uur en 22:30 uur.

Zaterdag 28 oktober: maansverduistering lezing en observatie

De tweede avond begint met een boeiende lezing over de maan en de maansverduistering. Na de lezing krijg je de kans om bij helder weer de maansverduistering van dichtbij te bekijken door verschillende telescopen.

Daarnaast biedt Kattevennen een reeks 360° shows, geschikt voor verschillende leeftijdsgroepen, om je kennis over het universum te vergroten. Op maandag 30 oktober is er ook een workshop "Stenen Vertellen", waar je meer te weten kunt komen over de oorsprong van stenen.

Tip! De toegang tot deze avond is gratis. Een plekje reserveren voor de lezing wordt aangeraden. Startuur is 19:00 uur.

Forest School: beleef de herfst in de natuur

Zaterdag 28 oktober, van 14:00 uur tot 17:00 uur

De herfst brengt een magische transformatie in de natuur met zich mee. Op zaterdag 28 oktober kun je deelnemen aan de Forest School in Kattevennen. Dit is het perfecte moment om met een Ranger op ontdekking te gaan in het prachtige herfstbos. De bladeren krijgen prachtige kleuren, bomen hangen vol noten, en dieren bereiden zich voor op de winter. Een geweldige manier om de natuur in Genk te ervaren.

Opgelet, er zijn nog maar enkele plaatsen beschikbaar. Reserveer via deze link.

Concert Music@TheDome - Nova

3 november om 20:00 uur

Op 3 november kun je genieten van het Nova-concert bij The Dome (Cosmodrome). Voor 20 euro kun je getuige zijn van een muzikaal spektakel in Genk.

Tickets zijn verkrijgbaar via deze link.