19 January 2024

Een verjaardag te vieren, een teambuilding gepland of een zakelijke afspraak? Dan is een gezellige bar, brasserie of restaurant de ideale plek om volop te genieten. In deze blog lijsten we alvast enkele horecazaken op waar je met grote groepen kan langsgaan om heerlijk te eten, verfrissende drankjes te drinken en de sfeer op te snuiven.


Norma

Proef van cultuur en culinair genot 

Groepen die een bezoekje brengen aan C-mine, dé culturele hotspot van Genk, kunnen nagenieten in Norma. Dit Italiaanse restaurant brengt ‘la dolce vita’ op je bord. Nog op de voormalige mijnsite vind je Bistro Bels. Van een lunch met heerlijke broodjes tot een receptie: er zijn verschillende mogelijkheden bij deze horecazaak. Op voorhand contact opnemen om het geschikte arrangement te vinden, is hier de boodschap. 

Nomadland

Op een boogscheut van LABIOMISTA 

Een wandeling doorheen het evoluerende kunstwerk LABIOMISTA zorgt mogelijk voor hongerige magen. Toeval of niet, schuin tegenover het gebouw vind je Ristorante IO. In deze zaak vertoef je in zuiderse sferen en proef je van de Italiaanse keuken. Nog meer goed nieuws: dineren in groep is hier mogelijk. Dat is ook zo bij Ruzzi, een Italiaans eetadresje op de Koning Boudewijnlaan. Of trek naar Nomadland, een sfeervolle plek aan LABIOMISTA waar drie food- en drinktrucks opgesteld staan. Neem plaats aan één van de lange tafels en geniet van een snelle hap of een deugddoend drankje. Leuk weetje: de trucks worden uitgebaat door lokale mensen uit de wijk. 

Aan de Hoevenzavellaan, op iets meer dan 2 kilometer van LABIOMISTA af, vind je nog meer overheerlijke opties. Waan je bij El Greco of Olympia in Griekenland en geniet van de mediterraanse smaken. Bij Orestis houden LABIOMISTA-bezoekers dan vaak weer halt voor een smaakvol ontbijt. Op de Zaveldriesstraat vind je nog een Griekse eetzaak waar je terechtkan als groep, namelijk restaurant Eos. 

A Tavola Di Fabrizio

Stalenstraat, Vallei van Werelden 

Ook in de multiculturele volksstraten kan je in groep de smaakpapillen laten prikkelen. Klop in de Stalenstraat, de ‘Vallei van Werelden’, gerust aan bij Nico’s Grill. Van een Griekse salade tot souvlaki of gevulde paprika: de menukaart is uitgebreid. Eerder zin in Italiaans? Dan stilt A Tavola Da Fabrizio jullie honger. Of schuif de benen onder tafel bij Grieks restaurant Saloniki. 

Wijn Robijn

Vennestraat, Straat van de Zintuigen 

De Vennestraat is nog zo’n volksstraat waar een heleboel heerlijke horecazaken je tegemoet komen. Eten in groep doe je bij het Spaanse La Peña, waar de tapas en zomerse paella moeilijk te weerstaan zijn. Eerder zin in pasta of pizza? Trek dan naar Il Toscanino of Casa Paglia. Balena bar en Osteria biedt dan weer Italiaanse gerechten aan met invloeden uit de Franse keuken. Bij wijnrestaurant Wijn Robijn geniet je van matching gerechten bij de wijn. En in de Hoefstadstraat, een zijstraat van de Vennestraat, vind je nog Corfu, waar de verleidelijke geuren van de Griekse keuken onmiskenbaar zijn. 

Krok

In het hartje van Genk 

In Genk-centrum is dineren in groep kinderspel. Het aanbod is breed en gevarieerd. Zo geniet je van de Aziatische keuken bij Sashimi of Esaki, tovert KROK een ‘simpele’ hap om tot een divers smaakpallet en hebben Brasserie 360 en ‘t Stadscafé voor ieder wat wils. La Piazza, vlak naast 't Stadscafé, is dan weer de ideale plek voor liefhebbers van de Italiaanse keuken. Fan van ‘fine dining’? Dan weet restaurant Gusto, gelegen in het Carbon Hotel, je misschien te bekoren. Wie houdt van een feeëriek uitzicht droomt weg bij Restaurant Molenvijver in het M-hotel, opgetrokken aan het mooie Molenvijverpark. Of lik de vingers af bij De Molen Grill, grillgerechten die op Haspengouws fruithout worden bereid. 

Een waslijst aan mogelijkheden dus om heerlijk te genieten in groep, al zijn er vast en zeker nog meer! Bon appetito! 

TIP: Als groep is het altijd een goed idee om op voorhand contact op te nemen met de horecazaak waar jullie langs willen gaan. Op die manier ben je zeker van voldoende plek.