1 mei kermis 2024:

1 mei in Genk, dat is naast verwondering op de O-parade ook vertier op de kermis. Dit jaar gaat deze door van 26 april tot en met 12 mei. In totaal staan er meer dan 100 attracties en kramen in de zone langs de Dieplaan en de Jaarbeurslaan. Traditioneel sluiten we de kermis af met een familiedag op zondag 12 mei waar de bezoeker kan genieten van sterk verlaagde prijzen en zal voor het 4de jaar op rij op woensdag 8 mei een kidsday plaatsvinden met randanimatie speciaal voor de kleinsten onder ons.

De omloop is ongewijzigd tegenover vorig jaar, de kermis zal dan ook terug geplaatst worden:

  • op de Dieplaan tussen de rotonde 1ste Cyclistenlaan/Dieplaan en de rotonde Hooiweg/Dieplaan;
  • op de Jaarbeurslaan tussen de rotonde Hooiweg/Jaarbeurslaan en de rotonde Gildelaan/Jaarbeurslaan;
  • en op de voorste parkings van de Limburghal grenzend aan de Jaarbeurslaan.

De achterliggende parkings van de Limburghal blijven tijdens de gehele kermisperiode gratis toegankelijk en verlicht tijdens de avonduren. De toegang tot deze parking is via de rotonde Jaarbeurslaan/Gildelaan.

Prikkelarm moment: maandag 29 april 2024 van 16u tot 18u

De stad Genk wil iedereen de kans geven om te genieten van de kermis, ook bezoekers die gevoelig zijn voor de vele prikkels op een kermis. Daarom organiseren we een prikkelarm moment op maandag 29 april van 16u00 tot 18u00. De foorkramers zullen de flitsende lichten doven en een minimum aan muziek laten spelen.

Kidsday: woensdag 8 mei 2024 van 15u tot 18u

Als stad vinden we het belangrijk dat iedereen kan genieten van een namiddag of avondje plezier, daarom dat we naast de traditionele familiedag met sterk verlaagde prijzen opnieuw een kidsday plannen op initiatief van de kermiscommissie. De familiedag gaat door op zondag 12 mei. De kidsday staat gepland op woensdag 8 mei van 15u00 tot omstreeks 18u00 waarbij er tal van animatie voorzien is voor de kinderen. 

Familiedag: zondag 12 mei 2024

Sluit de kermis in stijl af tijdens onze familiedag op zondag 12 mei! Het belooft een gezellige dag te worden voor het hele gezin. Speciaal voor deze dag hanteren we lagere prijzen, zodat iedereen kan genieten van de attracties en van lekkere snacks. Kom gezellig langs en maak van onze familiedag een onvergetelijke ervaring! 

Opnieuw toiletten ter beschikking in de Limburghal.

Net als voorgaande jaren worden de toiletten van de Limburghal tijdens de hele kermisperiode ter beschikking gesteld voor de kermisbezoekers.

Parking Limburghal

De Dieplaan, Jaarbeurslaan (kant Limburghal) en de voorste parkeerlobben van de parking Limburghal zullen afgesloten worden vanaf maandag 22 april 2024 tot en met maandag 13 mei 2024. De achterste parkeerlobben van de Limburghal blijven toegankelijk via de rotonde Jaarbeurslaan/Gildelaan.

Op 1 mei zijn er gratis pendeldiensten beschikbaar als je de drukte in het centrum wil vermijden.