25 February 2021

Elke is de trotse mama van een kroost van vier (respectievelijk 1, 6, 7 en 10 jaar oud). Geregeld is ze op zoek naar toffe uitstapjes met haar man en de kids. We volgden Elke en haar gezin tijdens een wandeling aan het laarzenpad en het Steenmannetjespad. Indruk? Getest en goedgekeurd!


  Elke gezin laarzenpad steenmannetjespad

Er is altijd wel iets te doen in Genk, wij blijven dus vooral in onze thuisstad. We kiezen onze wandelingen meestal in functie van de lengte en een plaats waar de kids na een korte wandeling ook vrij kunnen rondlopen en spelen.

Onze favorieten? Ongetwijfeld het Molenvijverpark, Heempark en Thor Park. Je hebt er alle ruimte om vrij te bewegen.

Spetteren op het laarzenpad

We testten afgelopen weekend het laarzenpad uit in het Heempark, een route langs de beek en vijver. Starten doe je aan het Heempark. Als je met de auto komt is er voldoende parkeergelegenheid in de buurt.

Laarzenpad bewegwijzering 2

De route wordt aangegeven door echte laarsjes op een paal. Op deze wandeling van een kleine kilometer loop je door de speeltuin en de Dorpsbeekvallei. Het is een vrij kort pad, maar je bent er wel even mee bezig. Je komt heel wat hindernissen tegen onderweg waar je een langere stop bij maakt. Zo passeerden we onder andere een touwenparcours door struiken en waterplassen en een loopbruggetje.

 Laarzenpad   Laarzenpad  

Je wandelt door het moeras, over natte hooilanden en zelfs door de beek. Onze zoon vond het geweldig om tot zijn knieën in het water te staan.

Conclusie? Als je kids ervan houden om zich wat vuil te maken is dit de ideale route. Zelfs in de zomer kan je je vuil maken. Tip van een ervaren moeder: kleed je kids niet te deftig en trek zeker waterdichte laarzen aan.

Tijd over? Bezoek ook zeker het moestuintje aan het Heempark en leer je kids het verschil kennen tussen verschillende soorten kruiden. Op vrijdag passeer je in het Heempark ook wel eens de Buurderij, een marktje waar lokale boeren hun verse producten verkopen.

GPS Heempark: Hoogzij 7, 3600 Genk

Op weg naar de top met het Steenmannetjespad

Het Steenmannetjespad aan het Thor Park is op alle vlakken fijn.

De wandeling is om en bij 2 km, dus niet té lang voor kids. Bovendien is het een interactieve wandeling. De steenmannen wijzen je de weg naar de top van de terril, maar de kids kunnen ook zelf hun steentje bijdragen door een eigen steenmannetje te bouwen.

De afwisseling tussen wandelen en het zoeken naar de volgende steenman houdt de kinderen fijn bezig.

Als je met de auto komt is er voldoende plaats om te parkeren aan Thor Central.
GPS: André Dumontlaan 67, 3600 Genk

Steenmannetjesapp

Sinds kort kan je het Steenmannetjespad bewandelen met een app. Steentje, een fictief figuurtje, vertelt je dan alles over erfgoed en natuur in de omgeving. Lees er alles over:

Steenmannetjesapp