02 August 2021

Terrasjestijd! Wij bundelden de aantrekkelijkste Genkse terrassen van het moment. Van vrolijke zomerbar tot parkterras en stijlvolle bistro. Allen voor de gelegenheid omgetoverd in een tropisch zomers kleedje, zodat de sfeer aan een buitenlandse vakantie doet denken. Voor ons mag die zomer nog lang duren!


Genk bewijst het weer: je hoeft helemaal niet ver te gaan om een heerlijke vakantie te beleven. De 'Sfeerstraten' zoals de Winterslagstraat en de Stationsstraat - brengen iedereen in een zomerse stemming. De vele terrasjes doen de rest. We lieten ons verrassen op enkele pop-upterrassen op verschillende plekken in de stad.

Molenvijver Terrast: loungen in een heerlijk rustige oase

Nippen van een cocktail of genieten van sharing dishes midden in het groen terwijl de zon ondergaat. Als je daarvan houdt (wie niet?), moet je dringend het zomerterras in het Molenvijverpark ontdekken. Wij lieten ons de heerlijke cocktails en hapjes van de Genkse Roots Bar welgevallen en droomden weg bij sfeervolle muziek. Na een heerlijk avondje tafelen, maakten we nog een wandeling in het sfeervol verlichte park. Dit smaakt naar meer en we zijn dan ook benieuwd wat horecazaken zoals Wonderbar, Café Vlakveld en Il Momento hier nog allemaal in petto hebben deze zomer.

Elke dag t.e.m. zondag 26 september, van 10u00 tot 23u30
Molenvijverpark, ter hoogte van het Kozenhuisje

Ma 02/08 tot zo 08/08: Roots Bar
Ma 09/08 tot zo 15/08: Wonderbar
Ma 16/08 tot zo 22/08: Café Vlakveld
Ma 23/08 tot zo 29/08: Il Momento
Ma 30/08 tot zo 12/09: Trattoria Salentini
Ma 13/09 tot zo 19/09: Grand Café Settantatre
Ma 20/09 tot zo 26/09: MAD

Molenvijver terrast optie 8

Crypteplein terras: voor sfeer en gezelligheid een dikke 10

In de schaduw van de Sint-Martinuskerk, vlakbij de sfeervolle Molenstraat in het centrum van Genk, geven tal van horecazaken een zomer lang het beste van zichzelf in een unieke setting. Wij lieten ons verwennen door 'Plank 'n Drank', een hippe, gezellige bar bekend om zijn ambachtelijke biertjes en lekkere 'bapas'. De vele knusse hoekjes, de rustige ligging, het beschutte gevoel onder de bomen, de kleurrijke vlagjes en feeërieke verlichting: voor sfeer en gezelligheid krijgt dit pop-upterras van ons een dikke 10. Een leuke plek om te aperitieven na een dagje shoppen.  

 Iedere dag van 14 tot 23u30. 

- 27/07 t.e.m. 22/08: Plank 'n Drank
- 24/08 t.e.m. 05/09: Dis & Dat
- 07/09 t.e.m. 12/09: Esaki

Iedereen Terrast - Crypteplein 2

Zomerslag: festival en bar waar elke dag iets te beleven valt

Fijne concerten, een partijtje kubben of petanque, zinderende dj-sets en meer. Nog tot 26 september is het centrale plein op C-Mine de place to be voor een multidisciplinair zomerfestival. Op het programma: film, theater, muziek, circus en nog veel meer. Wij lieten ons onderdompelen in de exotische klanken van Echoes of Zoo tijdens 'Jazz op het plein'. En dat onder begeleiding van een goed glas. De dag nadien kwamen we terug mét de kids want je kan hier een heleboel leuke spelen gratis uitlenen. Nagenieten deden we in de Zomerslagbar aan de voet van de schachtbok met uitzicht op het indrukwekkende Labyrint. Wat blijft dit toch een fascinerende plek!

Van 3 juli - 26 september 2021
Zomerslagbar: di-zo 14u-23u30

Check het programma op www.c-mine.be/zomerslag.

Zomerslag

SportinGenk Bar: zomerse hotspot voor sport en fun

De skeelerwereld heeft de mond vol van de faciliteiten in Genk. Die wilden we zelf ook wel eens ontdekken. Geen betere plek om dat te doen dan in SportinGenk, het uitgebreide sportcomplex van de stad. We huurden er onze skeelers en waren meteen verkocht. Daarna was het genieten van een lekkere smoothie in de SportinGenk Bar, een zuiders geïnspireerd pop-upterras tussen de twee hoofdgebouwen. Houten picknicktafels onder ecrukleurige tentzeilen en bistrostoeltjes en tafels in alle kleuren van de regenboog zorgen voor een instant vakantiegevoel. Naar huis of een portie tapas? Het tweede natuurlijk. Neem gerust de kinderen mee: speelruimte genoeg.

Meer info op www.sportingenk.be/bar.

SportinGenk Bar

Zomerkamp 2021: genieten in de gezelligste tuin van Genk

Dit bruisende terras mocht niet in ons lijstje ontbreken. Het Cosmogolemplein aan de Europalaan transformeerde tot de gezelligste tuin van Genk. Het uitgestrekte terras is bijna een park, of zeg maar speelweide, waar je kan wegzakken, neerploffen, dromen, schuilen, plannen maken en genieten van lekkere drankjes en hapjes aan de zijde van de cosmogolem. Een zalige plek voor grote én kleine mensen. Er is ook een uitgebreid en gevarieerd live programma dat vrij toegankelijk is op vrijdag en zaterdag. Op donderdag staat er muziek, comedy of film op het menu. Ook gratis, maar hiervoor moet je vooraf reserveren. Wij boekten met vrienden tickets voor stand-upcomedian Erhan Demirci. Bakken sfeer!  Genk wordt met de dag hipper.

Meer info en reserveren op www.club26.be/zomerkamp.

Bekijk het volledige programma van de Genkse pop-upterrassen op www.iedereenterrast.be.