28 July 2021

Met de camper op verkenning in Genk, dat is honderduit genieten. Een stevige portie natuur, indrukwekkend erfgoed, hedendaagse kunst en eindeloos veel wandel- en fietsplezier. We volgen Hilde en haar gezin op camperreis door Genk.


Midden in de natuur, ver weg van alles en iedereen. De meeste campertoeristen vertoeven het liefst op groene en rustige plekjes. In Genk heb je twee camperplaatsen nabij natuur- en recreatiedomein Kattevennen, een groene, rustgevende omgeving waar je heerlijk kan genieten, fietsen, wandelen en het leven vieren.

Unieke camperplekjes

Je hebt er één vast camperterrein en één pop-upcamperlocatie. Het permanente terrein telt 7 standplaatsen en is voorzien van water en stroom. Je betaalt 10 euro voor een plekje. Van hieruit ben je letterlijk twee passen verwijderd van o.m. het Planetenpad en een heleboel andere leuke attracties voor gezinnen in Kattevennen.

Wij kozen voor het pop-upterrein ietsje verder in de Bronsbosstraat, aan de voet van het Nationaal Park Hoge Kempen. Er is plaats voor 20 campers en je mag er maximum 48 uur staan. Reserveren hoeft niet, enkel even online registreren op visitgenk.be/campers en je bent verzekerd van rust, ruimte en vrijheid.

Beide camperpareltjes vormen de ideale uitvalsbasis voor wandelingen en fietstochten in de bosrijke omgeving. Laat je camper gerust achter, want dat is nu net zo leuk aan een verblijf in Genk: heel veel moois ligt hier dicht bij elkaar, op wandel- en fietsafstand. Inderdaad: de zevende hemel.

Pop-up camperterrein -2

In een paar pedaalslagen

Zo kan je met de fiets naar openluchtmuseum en -speeltuin Bokrijk (proef zeker ook een ambachtelijk broodje van de Slow Bakery!) en galloway runderen spotten in vijvergebied De Wijers, waar je zelfs kan fietsen door het water. Ook erfgoedsite Thor Park, het bruisende C-mine en LABIOMISTA zijn met de fiets gemakkelijk bereikbaar. Stuk voor stuk veelzijdige en boeiende must-sees, waar kinderen graag geziene gasten zijn. Vergeet zeker niet een terril te beklimmen: best pittig maar het uitzicht is adembenemend. We kwamen er al gauw achter dat Genk zoveel boeiends te bieden heeft, dat een weekendje eigenlijk wat kort is.

Big city in zakformaat

Te voet vanuit onze mooie camperplek ontdekten we het centrum van Genk met zijn ongelooflijk vriendelijke Genkenaren, sfeervolle terrassen en hippe winkeltjes. Een big city in zakformaat. Zonder hoogbouw. Zonder druk verkeer. Ook het charmante Molenvijverpark en het Heempark met zijn vijvers, hooilanden en boerderijdieren konden ons bekoren. Hier picknicken is zeker een aanrader. Lekker relaxed. Een bezoek aan domein Kattevennen reserveerden we voor onze laatste dag. We begonnen de dag in de Cosmodrome waar we een reis maakten door het heelal. We tuurden door telescopen en de kinderen leefden zich uit in de astronomische speeltuin. Zo leuk!

Culinair walhalla? Ook dat.

Vertelde ik al dat Genk ook culinair veel in de aanbieding heeft? De eerste avond kozen we voor het take-away aanbod van een authentiek Italiaans restaurantje in de buurt. Smullen van versbereide pasta’s onder een indrukwekkende sterrenhemel: wat wil een mens nog meer? De tweede avond streken we neer bij een sympathieke Griek in de multiculturele Vennestraat. Deze straat wordt ook wel de straat van de zintuigen genoemd. Een totaalbeleving, inderdaad. Elk gerecht een foodiefoto waard!

Soulfood - hoofd2

En toen zat ons weekendje er alweer op. Genk gaf onze campervakantie een gouden randje. Ze deed ons weer beseffen waarom rondtrekken met de camper onze favoriete manier van reizen is: je herontdekt hoe bijzonder ons eigen landje wel niet is. Slowtimen en genieten tot in de toppen van je tenen!