27 October 2021

Neem een flinke dosis inspiratie voor je herfstvakantie. Doe er een snuifje goed gevoel en een grote lepel ontspanning bij. Meng alles goed door elkaar en proef het resultaat: een gloedvol najaar waarin je Genk vanuit alle hoeken leert kennen.


Nee! We zijn nog niet in wintermodus. Traditioneel staat het najaar in Genk in het teken van natuur, boeiende expo’s, fijne belevingen voor gezinnen, sterren kijken en vurig spektakel. En ja, la dolce vita is ook nooit ver weg. Keuzestress? Ontdek hier onze 5 sterren-tips om het beste te halen uit een dagje Genk.

1 Duik de studio van Koen Vanmechelen in

Op de laatste dag van het seizoen – op 7 november - stelt Koen Vanmechelen zijn studio open voor bezoekers. Een unieke gelegenheid om het ‘work in progress’ van Vanmechelen te bewonderen in het markante gebouw ‘The Battery’, een ontwerp van de Zwitserse architect Mario Botta. Nagenieten kan bij Nomadland waar de luifels van de kleurrijke pipowagens open staan voor food & drinks. Een unieke kans want daarna gaat het evoluerende kunstwerk in wintermodus.

www.labiomista.be/event/open-studiodag

KVM KVM KVM
 
2 Daal af in Wondergrond

Samen met je kinderen een leuke tijd beleven? Welkom op Fregje’s verjaardagsfeest! Van 30 oktober t.e.m. 7 november krijgt het parcours van C-mine expeditie een feestelijk en mysterieus tintje op z’n Wondergronds. Verwacht je aan een boeiend ondergronds avontuur op kindermaat. Mijnbeleving op zijn best voor mooie familieherinneringen.

www.c-mine.be/wondergrond

Wondergrond Wondergrond Wondergrond

 

3 Warm je aan Vurige Vijvers

Ook dit jaar brengt Vurige Vijvers opnieuw vuur en licht, bakken sfeer en een warm gevoel naar het Molenvijverpark. Van 30 oktober t.e.m. 3 november kan je al wandelend tal van bijzondere licht- en vuurcreaties ontdekken. Ook het stadscentrum dompelt je onder in een vurige sfeer met o.a. een videoprojectie op het stadhuis en vlammende deals in fijne horecazaakjes. Sommige chefs verpakken hun gerechten in een hot en tasty jasje en brengen zo iedereen in vakantiestemming.

www.visitgenk.be/nl/vurige-vijvers

VV VV

VV VV

 

4 Verdwijn onder een deken van sterren met Pascale Platel

Geen voorleesweek, wél een voorleesmaand in de bib van Genk. 31 dagen feest dus! Maar ook verhalen willen wel eens eropuit trekken en de wijde wereld verkennen. En dat hoef je Pascale Platel geen twee keer te zeggen. Op 13 november trekt zij naar de Cosmodrome om er voor te lezen uit De Kleine Prins en haar eigen prentenboek Baby Pop en BillyBoef. Dit wordt een buitenaardse ervaring.

www.bibliotheekgenk.be/activiteiten/detail/8438/pascale-platel-leest-voor-uit-baby-pop-en-billyboef

pascale platel pascale platel
 
5 Neem een bosbad

Oase van rust en groen zover je blik reikt. Die combinatie vind je terug in Kattevennen. Het domein nodigt je uit om even van de wereld te verdwijnen in prachtige landschappen. Je kinderen willen ravotten en zich uitleven in speelse opdrachtjes? Volg de Stokkemanroute. Op 2 en 4 november, telkens om 14 uur, neemt een Ranger jullie mee voor een coole doe-wandeling. Waarom groeien bomen recht? Wat doen ze als hun schors jeukt? … Onze Rangers staan te popelen om hun kennis over het leven van bomen te delen.

www.kattevennen.be/nl/activiteiten/stokkenmanroute-onder-begeleiding-van-een-ranger-van-het-nationaal-park/288/

Stokkenman Stokkenman Stokkenman
Stokkenman Stokkenman
 
6 Tuur naar de sterren

Als de dagen donkerder worden, gaan de ogen van sterrenkijkfanaten harder blinken: meer tijd om door de telescoop te gluren! De Nationale Sterrenkijkdagen zijn hét moment om kennis te maken met onze sterrenhemel. In de Cosmodrome speurt een Astroranger samen met jou de hemel af op zoek naar de maan, sterren en planeten. Je verneemt hoe je je kan oriënteren puur door naar sterren te turen en welke verhalen het universum in petto heeft. Save the date: 12 en 13 november van 20 tot 23 uur. Neem een warme trui mee!

www.kattevennen.be/nl/activiteiten/nationale-sterrenkijkdagen-12-en-13-november-2021/166/

Sterrenwacht Sterrenwacht
 
7 Kijk door kunstzinnige ogen

Zin in een streepje cultuur? Welkom op de nieuwe expo’s in C-mine en het Emile Van Dorenmuseum. In ‘Het geheugen van Genk’ ontdek je door de ogen van historische en hedendaagse kunstenaars, waaronder Marthe Bamps, Willy Minders, Kristof Vrancken en vele anderen, hoe Genk evolueerde van Kempisch kerkdorp tot levendige stad. C-mine verruimt je horizon met de video- en animatiekunst van de Indische kunstenaar Nalini Malani. Je ticket verleent ook toegang tot de expo ‘Mine de Rien’ van de Belgische kunstenaar Marianne Berenhaut die je met andere ogen doet kijken naar alledaagse objecten. Leve de verwondering!

www.emilevandorenmuseum.be

www.c-mine.be/evenement/marianne-berenhaut

www.c-mine.be/evenement/nalini-malani

Marianne Berenhaut Marianne Berenhaut

Nalini Nalini

 

8 Beleef een beestig toffe tocht

Avontuur en alle zintuigen in volle werking? De Beestige Boel-wandeling! Op deze leuke gezinstocht vol opdrachten zetten jonge kinderen al hun ledematen aan het werk en hun spieren in beweging. Je rakkers leren sluipen als een vos, kruipen als een salamander, zich verschuilen als een everzwijn … Een beetje vuil worden? Dat mag vandaag. Het vernieuwde parcours (2 km), de opdrachten en heel veel toffe dierenweetjes vind je op een handige wandelkaart die je voor 5 euro koopt in het bezoekersonthaal. Elke dag kan je deze actieve tocht in domein Kattevennen afleggen tussen 9 en 17 uur en in de weekends tussen 13 en 17 uur. Hangende pootjes en knorrende maagjes achteraf? Je bent op amper drie stappen verwijderd van twee fijne horecazaakjes waar je smult van een warme choco, een ijsje, een pannenkoek en nog veel meer.

https://www.kattevennen.be/nl/kattevennen/wandelen-in-kattevennen/beestige-boelwandeling/467/

Beestige boel Beestige boel nieuw
 
Van je verblijf in Genk iets bijzonders maken?

Je kan een dagje uitblazen combineren met een overnachting in één van onze gezinsvriendelijke logies. Alle adresjes vind je hier. visitgenk.be/nl/slapen/alle.>